Cognac

Cognac eller konjakk hvis man fortrekker den norske stavemåten

en klassisk fransk druebrennevin fra området Cognac i Frankrike. Cognac er et populært brennevin i mange deler av verden. Cognac drikkes normalt rent og i små mengder. Derfor anbefales det å gå opp litt i kvalitet fremfor kvantitet. Cognac benevnes alt etter hvor lenge den har vært lagret på eiketønner, en VS er lagret i minimum 2 år, en VSOP i 4 år og en XO i minimum 6 år. Vil du vite mer om konjakk, kan du lese mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

Cognac - en fransk stolthet

cognac er navnet på en region i Frankrike, som er litt nord for Bordeaux. Bordeaux er verdenskjent for sine viner, og området gir noen av de mest eksklusive seg. I Cognac, har de valgt å fokusere på de lave glass druer, og det går tilbake århundrer i tid. For fremstillingen anvendes, mer eller mindre, av den samme teknikk som for vin produksjon. Det er vanligvis brukes druetyper Ugni blanc og Colombard for produksjon. Når den grunnleggende vin er gjort, er det en viktig detalj som ikke kan tilsettes sukker eller svovel til blandingen. Som med bobler fra Champagne, så er cognac også beskyttet område. Dette betyr at bare brennevin som er gjort på dette området som kan bruke navnet. glass som er laget av den samme prosessen, men utenfor området, kalt stedet ofte for Brandy.

Fra vin til cognac

Når de ble høstet, presset og gjort til vin i rustfritt stål tanker, er det fortsatt et par skritt før vinen blir brennevin. Den grunnleggende vin skal gjæret, og når det er gjort, er det på tide å destillasjon. Destillasjon tar lang tid, og gjort uten bruk av høy varme. Når det er over, det er ganske klar væske tilbake. Denne væsken kalles "eau de vie". Eau de vie betyr livets vann, og det forteller litt om status for Cognac har i Frankrike. Bøndene i området dreier like mye om druer, noe som gjør den tradisjonelle vindyrkere. Noen mener at det er viktigere drue for forskning, når du gjør cognac i forhold til vin. Dette er på grunn av produktet er mer konsentrert, og derfor er det vanskelig å "skjule" feil. Eau de vie'en blir tømt i nye eikefat, der de ligger i minst to år.

Sådan du vet forskjellen mellom konjakk og vin,

kan det være vanskelig for en nybegynner å bli kjent med de forskjellige produsentene, navngivelser og smak. Fordelen med konjakk er at området er alltid den samme, og ellers arbeid er vanligvis bare 4 oppføringer. Det kan være noen flasker som faller helt utenfor kategorien. Vi starter med de yngste indikasjon. Sier VS flasken er den unge og ofte har bare vært to år på fat. Her får du en lys og lett produkt. VSOP betyr at flasken har vært minst fire år i tønner. Det har fått lov til å utvikle litt mer kompleksitet, og blir mørkere i fargen. Napoleon betyr at blandingen har vært minst seks år i tønner. Ofte vil du finne at Napoleon ligner VSOP. Bare gode kjennere kan smake forskjellen. OX er etternavnet, og det er her du virkelig kan finne flasker høy kvalitet. Loven også minimum seks år på fat, men det er ofte mye mer. Helt opp til 30 år fad.

Cognac er loge drikke

hvis du er heldig nok til å være medlem av en lodge, så vil du sannsynligvis allerede har opplevd at en blir drukket konjakk. For om du trygt for de store anledninger og viktige hendelser liker å servere andre musserende viner som champagne, så vil det alltid være en cognac som en slutter kvelden med hvis det er å være forbundet med noe. Den nydelige gylne drikk må selvfølgelig nytes i glass, som er laget for formålet, nemlig god cognac glass, da det både ser bedre ut og ber for oksidasjon som foregår. Det er slik at det er litt av cognac, som det er med champagne for man kan ikke kalle en drink konjakk med mindre det er gjort på de rette omstendighetene. Det er noe som må ha vært i noen spesielle fat i lang tid. I tillegg må det være destillert på en meget spesifikk måte. Og sist, men sannsynligvis i virkeligheten, viktigst av alt, en kan bare kalle en alkohol til en konjakk, hvis den er laget i en svært spesiell drue, og det må være drue og kan ikke være noen andre.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna