SÅNN OPPBEVARER DU VINEN PÅ BEST MULIG MÅTE

Loading...
SÅNN OPPBEVARER DU VINEN PÅ BEST MULIG MÅTE

Når det kommer til oppbevaring av vin finnes det ikke kun en riktig måte å gjøre det på. Man kan faktisk gjøre det på mange forskjellige måter, og det er alltid en god ide å ta utgangspunkt i hvor stor vinsamling man har når man tenker på oppbevaring.

Man skal også selvfølgelig tenke på hvor mye plass man har hjemme og hva formålet med oppbevaringen er.

 

I dette blogginnlegget kan du lese mer om forskjellige måter å oppbevare vinen på, her hos oss i BarLife. En vinholder har stor betydning for hvordan man kan oppbevare vinen, det er fordi den har stor betydning for hvordan man kan designe sin egen vinoppbevaring på. Når man har en flott vinholder kan man danne et uttrykk rundt vinene vine sine.

 

Den vegg-monterte vinholderen

Hvis du vil fremheve noen av de beste vinflaskene du har i samlingen din, er en vegg-montert vinholder en god ide. Du kan henge den i stuen eller på kjøkkenet, alt ettersom hva du kunne tenke deg. Du skal tenke på at det ofte er en maks kapasitet på 10 flasker på en vegg-montert vinholder, dette gjør at vinholderen blir mer elegant og eksklusiv å se på og det påvirker vinene som blir oppbevart i den.

Merket ENOTECA har blitt veldig populært for deres høye kvalitet og estetikk. Man kan få den i både lyst tre og mørkt tre, så du kan bare velge det du foretrekker.

Hvis man ikke liker tre-fargen på vinholderen særlig godt, kan man alltid velge en  stålbaseret variant. Stål gir et mer minimalistisk uttrykk og det passer ofte veldig godt til flere design, det kan være en god ide å henge vinholderen i stuen, fordi det er ofte her man nyter vinen.

Rent vinteknisk, er det en god ide å tenke over hvor du henger vinholderen, den bør ikke være plassert direkte ved et vindu hvor solen står på. Vinen kan bli påvirket av solens UV-stråling, det kan påvirke vinens modningsprosess etter at den har kommet i flasken på en negativ måte. Hvis du kan finne et sted i kjøkkenet eller i stuen hvor solen sjeldent kommer inn, vil det være et godt sted å henge den vegg-monterte vinholderen eller plassere vinreolen.

 

Den romslige vinreolen 

I motsetning til den lette og luftige vinholderen som kun har plass til noen få flasker, kan du finne en mer robust vin-reol. Den varierer en del i størrelse, materiale og design. Du kan lett finne en vin-reol med plass til mellom 50 og 100 vinflasker, det gjør at det ikke er like lett å oppbevare den i kjøkkenet eller i stuen.

Ofte er vinreolen en del av interiøret i vinkjelleren, da er det et helt rom som er dedikert til vinsamlingen.

Det som er smart med vinreolene du kan finne på markedet er at de ofte er moduloppbygget. Da kan du lett sette på flere rekker ettersom du får flere vin til samlingen, eller du kan fjerne noen rekker hvis du får en mindre samling.

Denne flotte tradisjonelle tre-reol er et utmerket eksempel på en oppbevaringsmulighet til vinflaskene dine, og den passer til enhver smak og innretning.

 

Vinoppbevaring med den rektige temperaturen

I stedet for å oppbevare vinflaskene ved romtemperatur, kan du alltid skaffe deg et vinkøleskab. Her finnes det også mange muligheter og du skal tenke på hva slags kriterier du har til oppbevaringen.

Det er mange fordeler med å velge et vinkjøleskap, og en av de største fordelene er at du lettere kan kontrollere oppbevaringstemperaturen. Vinen din er oppbevart på en utmerket måte som gjør at du får en veldig god smaksopplevelse.

Dert er noen vinkjøleskap som kommer med 2 eller flere kjølesoner. Det betyr at du kan ha 2 eller flere forskjellige vintyper i samme kjøleskap, som egentlig trenger forskjellig temperatur. Kjølesonene kan innstilles hver for seg, så de passer til temperaturen som vinen trenger. Da får du mest ut av hver enkelt vinflaske.

Det gir best mening å plassere vinkjøleskapet i vinkjelleren din eller i et rom som du bruker til vinoppbevaring. Et vinkjøleskap tar nemlig en del plass og den passer derfor ikke så godt i kjøkkenet eller i stuen. Du kan selvfølgelig velge å få et innbygget vinkjøleskap i veggen, men det er ofte et stort prosjekt. 

Uansett hvordan du velger å oppbevare vinflaskene dine har du nå fått et større innblikk i de forskjellige mulighetene som finnes. Nå kan du bare utforske de forskjellige mulighetene og finne det som passer best for deg.

God fornøyelse!

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna