SÅNN BRUKER DU EN COCKTAIL MUDDLER

Loading...
SÅNN BRUKER DU EN COCKTAIL MUDDLER

Hvis man ikke har laget en drink i en slags profesjonell omgivelse, vil man mest sannsynligvis ikke vite hva en muddler er. Man har nok sett den uten å vite hva den blir brukt til. Bargjesten vil nok ha sett den mange ganger når man står i yndlingsbaren og ber om en drink. Det er mange forskjellige drinker som krever en muddler for å få det beste resultatet. Du kan ikke komme unna den hvis du vil lage en god mojito. En muddler er nødvendig når man skal lage en drink som inneholder fersk frukt og krydderurter. Med dette smarte barredskapet får du all saften og smaken ut av disse ingrediensene og du får et godt resultat.

 

TREMUDDLEREN

En av de forskjellige muddlerne du kan finne er en tremuddler. Det er den mest utbredte, og hvis du har sett en muddler et sted, er det sannsynligvis denne som er lagd av tre. Veldig mange bartendere foretrekker tre muddleren, og det er det flere grunner til. Generelt er det en av de muddlerne som er mest holdbar og du kan ha den i mange år før du er nødt til å bytte den ut. Den er derfor veldig anvendelig og den kan brukes til mange forskjellige glass og til mange forskjellige ingredienser. Det som er bra med en tre muddler er at den også kan brukes når du vil knuse isbiter og gjøre de mindre.

Det er også noen ulemper med en tre muddler. Ulempene er små og det er sjeldent at det er noe som gjør at folk ikke ønsker å kjøpe en muddler i dette materiale. Veldig ofte vil du oppleve at en tre muddler ikke kan bli puttet i oppvaskmaskinen, det betyr at du alltid er nødt til å gjøre den rent for hånd etter at du har brukt den. Det er en vanesak og det er nok noe du fort venner deg til. Du kan også ha litt uflaks og at noen av ingrediensene smitter over på tre muddleren. Dette kan man gjøre rent eller man kan bare overse det og tenke at det gir litt ekstra sjarm.

en muddler i træ

PLASTIKK OG STÅL MUDDLERE

Det finnes ikke kun muddlere i tre, du kan også finne de i både tre og stål. I de seneste årene er det en type muddler som har blitt veldig populær. Veldig ofte vil man se denne muddleren med «tenner» på enden av skaftet. Det gjør at kan mose ingrediensene som du tilsetter i drinken fortere og mer effektivt. En stor fordel med en sånn muddler er at den er veldig lett å gjøre ren. Den kan bli puttet i oppvaskmaskinen, og det kan man sjeldent gjøre med en muddler som er lagd av tre. En muddler i stål er litt mer praktisk og de er enklere å gjøre rene, hvis man får saft fra bær og frukt på så setter det seg ikke fast.

muddler i stål

SÅNN BRUKER DU EN MUDDLER

Uansett om du kjøper en muddler av plastikk, stål eller tre bruker du den på samme måte. Det første du skal gjøre er å helle ingrediensene dine i et mikseglass. Så presser du muddleren ned med et lett press og vrir rundt. Dette gjør du helt til du kan se at ingrediensene er moset godt sammen. Ofte tar det rundt 5 vridninger. Da kan du være sikker på at drinken din får med all smaken.

Siden du skal stå å vri mye rundt med muddleren er det en god ide å finne en muddler som du synes ligger godt i hånden. På denne måten kan du være sikker på at du får en god opplevelse. Hvis du vil være sikker på at du får denne gode opplevelsen burde du velge en tre muddler. Den er mye mer behagelig å ha i hånden enn en klassisk stål muddler. Bortsett fra det er det en god ide å skaffe seg en barskje, den har også mange funksjoner. Du kan bruke den til å røre rundt i drinken og det sørger for at alle ingrediensene blir blandet godt sammen.

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.7
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna