LÆR MER OM KRYSTALLGLASS

Loading...
LÆR MER OM KRYSTALLGLASS

Folk snakker ofte om krystallglass, men det er mange som ikke vet hva dette glasset er og hvordan man skiller det fra et helt alminnelig glass. Det som kjennetegner krystallglasset er som de fleste nok er oppmerksomme på, er måten lyset blir reflektert på. Utover det er krystallglasset også kjent for at det er litt tyngre og det har en større vektfylde, og det gjør det mere holdbart.

- Se Barlifes store utvalg av krystallglass her. -

Av og til hører man at krystallglass blir referert til som blyglass, og grunnen til det er at krystallglass inneholder blyoxid. Det er akkurat dette blyet som gjør at glasset veier mer, får større brilliants og en mye høyere lysbrytningsevne. Det kan også være forskjell på hvor stort blyinnholdet er, desto større blyinnholdet er, desto mere krystall aktig er glasset. Det er lagd et EU-direktiv som konkret beskriver hvor mye bly som skal være i glasset før man kaller det et krystallglass, sånn at ikke alle som tilsetter bly kan kalle glasset for et krystallglass. longchamp krystalglas

KRYSTALLGLASS FINNES I ALLE VARIANTER

Hos Barlife finner man krystallglass i mange forskjellige varianter. Man finner både lowballglasshighballglasschampagneglass, og vinglass. Hvis man finner ut at man er veldig glad i krystallglass, så kan man mere eller mindre skifte alle glassene ut med krystallglass. På den måten får man en glasskolleksjon som passer sammen.

 

Det er en fordel å starte med highball glas, de kan brukes på mange forskjellige måter. Hvis man kjøper inn til kjøkkenet, vil man ikke være så kjent med dette uttrykket, men heller bare kalle det for et alminnelig vannglass. Dette glasset kjennetegnes med et stort volum og en høy form, akkurat som et vannglass også er. Hos Barlife kan du blant annet finne highball glass i stilen Aspen, de har veldig flotte striper rundt hele glasset. Siden glassene er lagd av krystall blir mønsteret i glasset enda finere, fordi man kan se mye mer detaljer enn hva som hadde vært mulig hvis det var et helt alminnelig glass.

Aspen highball glas 

Et annet glass av den samme typen finner du fra Imperial Nachtmann, dette glasset bærer stort preg av at det er lagd av krystall, fordi det har det klassiske krystallglass-mønsteret.

Imperial Nachtmann Highball glas

Kjøper du inn glass til en bar vil highball glassene være nødvendig, fordi de er så flotte og det gir den peneste refleksjonen når de står oppe på baren.

- Finn ditt foretrukne krystallglass her -

LOWBALL KRYSTALLGLASS TIL KJØKKENET OG BAREN

Uansett om du trenger glass til baren eller til kjøkkenet, vil du få stor nytte av et annet glass som Barlife kan tilby. Det klassiske old fashioned glasset er nemlig en av de glassene som man kan bruke til veldig mange forskjellige ting. Har man en bar vil dette glasset være opplagt å bruke til whisky eller til en god mojito. En moscow mule kan også bli servert i dette glasset hvis man ikke har det klassiske kruset. Siden glasset er lagd av krystall så gjør det at den flotte fargen på drinken vil være veldig tydelig og det vil se veldig pent ut.

 

I kjøkkenet kan et lowball/old fashioned glass også bli brukt til mange ting. Et helt alminnelig glass vann vil plutselig oppleves som langt mere ekstravagant hvis man får det servert i et krystallglass og ikke i et vanlig glass. Det samme gjelder med saft. Uansett hvilken væske du velger å helle i et lowball glass som er lagd av krystall, vil man få lyst til å drikke av det, fordi det ser så fint og flott ut.


flotte krystalglas

En flott kanne gir også et godt inntrykk, spesielt hvis kannen passer godt til glassene man har stående. Hos Barlife finner du en flott kanne som er lagd av krystall, og den passer godt til mange av highball og lowball glassene som vi har her på siden. På en cafe er det alltid fint å ha en kanne vann stående med noen glass, da føler gjestene seg godt tilpass og veldig velkomne. Også hjemme i kjøkkenet vil det virke bra, fordi man får gjort noe ut av måten man drikker vann på til måltidet.

Spesielt hvis man liker å nyte en whisky, vil man få stor nytte av et krystallglass, fordi de er så stilfulle og flotte med den gylne væsken i. Hos Barlife kan du kjøpe et sett med seks av disse glassene, selv om et enkelt glass kan gå i stykker på et tidspunkt, vil du fortsatt ha nok til å kunne invitere venner på besøk til et glass whisky.

whiskey kandeTrustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna