DEN KLASSISKE 007 DRINK – DRY MARTINI

Loading...
DEN KLASSISKE 007 DRINK – DRY MARTINI

Bliv klogere på den klassiske 007 drink - Dry Martini

Det starter med en god gin

En av de tingene som faktisk overrasker mange mennesker er at det er gin i en Dry Martini cocktail. De fleste tror at det bare er en form for Martini i, men de vil bli overrasket når de finner ut at det faktisk er gin i. Her kan man velge mellom mange forskjellige typer av gin, men det er alltid fint å velge en som er veldig god. Det er viktig at smaken fra enebær kommer kraftig fram, sånn at det er den mest dominerende smaken. Hvis man velger en billig gin kan man merke at det ikke er en god smak av enebær som kommer fram. Hvis man velger en dyrere gin, vil man merke at den smaker akkurat som den skal. I enhver gin vil det være en lang rekke av forskjellige smaksnyanser bortsett fra enebær. Det er mange forskjellige krydder som trer i karakter. Veldig ofte er det en smak av for eksempel sitronskall eller appelsinskall som er mest dominerende. Bortsett fra det, kan man også av og til finne smak av lakrisrot, dette er veldig utbredt i gin, som for eksempel Geranium.
 
Det er en god ide å smake på litt av hvert, sånn at man finner ginen som man liker best. Etterpå vil man nemlig legge merke til at en cocktail med gin som man lager selv, smaker helt fantastisk.

EN GOD VERMOUTH ER OGSÅ VIKTIG

Det er selvfølgelig ikke nok å finne en flaske med gin for å lage en dry Martini, det skal litt mere til. Noe annet som er veldig viktig er å ha en god flaske tørr vermouth. Det finnes ikke like mange typer på markedet, som det gjør med gin. Det er noe å velge mellom, så du skal uansett finne en god vermouth. En tørr vermouth er generelt litt billigere enn gin, derfor kan man eksperimentere litt mere med smaken. Fra starten kan man kjøpe et par flasker og se hvilken smak som passer best.

DRY MARTINI – SHAKEN NOT STIRRED

De fleste har hørt agent 007 snakke om at hans Dry Martini skal være «shaken not stirred». Det vil si at man blander is sammen med gin og Dry Vermouth i en shaker, sånn at det blir kaldt. Når man har shaket den i noen sekunder heller man innholdet i shakeren over i et cocktailglass. Det er viktig at man velger et veldig kaldt glass, fordi det er en drink som skal nytes helt kald. Når man har helt drinken over i glasset, kan man pynte med en oliven. Hvis man ikke er så spesielt glad i oliven kan man også pynte med sitronskall istedenfor. Det er også noen som velger å pynte med syltet perleløk, det er en mer utradisjonell måte å pynte cocktailen på, men de fleste nyter både smaken og synet av cocktailen. Eventuelt kan man tilsette litt av laken fra olivenen man putter i. Det gir en deilig olivensmak, som helt sikkert man vil nyte.

En lækker vermouth cocktail

BRUK DET RIKTIGE UTSTYRET TIL DIN DRY MARTINI

Hvis man på noe tidspunkt i livet sitt har gjort noe praktisk arbeid har man mest sannsynlig brukt utstyret til dette. I forbindelse med dette finner man ut av hvor viktig det er med bra utstyr og gode redskaper. Det er nemlig disse tingene som gjør at man får en god opplevelse. Redskaper og forskjellig utstyr kan gjøre at opplevelsen blir bedre og det kan også gjøre at sluttresultatet blir vesentlig bedre.

Det gjelder også når man skal lage en dry Martini. Det er naturligvis viktig at man har en god gin. Utover det er det også viktig at man har sørget for at den tørre vermouth´en er god. Hvis man tilsetter en liten oliven skal den også være av god kvalitet. Det er veldig viktig at man bruker noen flotte glass. Her kan man velge mange forskjellige, og man bør alltid velge et klassisk cocktailglass. Man bør aldri servere en dry Martini i noe annet enn et klassisk cocktailglass. Det er godt for smaken og for utseende.
Noe annet utstyr som man skal ha styr på når man lager en dry Martini er en shaker. Her kan man finne forskjellige shakere, og man bør bruke den man liker best. Den mest utbredte er en Boston-shaker, man kan få de i kobber, sølv, rustfritt stål og mye mer. Når man bruker en shaker er man med til å sørge for at den deilige drinken holder seg helt kald, noe som den bør. Det øvrige tilbehøret på bordet som tallerkener, glass og lignende bør også være stilfullt og matche med det flotte bar-utstyret og de flotte glassene som drinken blir servert i.


Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna