DEN BESTE MÅTEN Å MÅLE ALKOHOL TIL DRINKENE DINE

Loading...
DEN BESTE MÅTEN Å MÅLE ALKOHOL TIL DRINKENE DINE

Står man i en bar er det viktig at man skjenker den riktige mengden med alkohol når man lager drinker. Hvis man heller for mye eller for lite alkohol i drinken kan man ende med å ødelegge den. Derfor er man nødt til å finne en god måte til å måle den riktige mengden alkohol hver gang. Det er veldig få som kan gjøre det på øyemål, og som utgangspunkt er det ikke denne metoden man skal bruke, fordi det krever at man er veldig god til det. Det er forskjellige mål man kan bruke, og hos Barlife kan du finne et stort utvalg og noe for enhver smak. Den originale jigger er mange bartendere glade for, og det er et godt sted å starte når man skal i gang med å måle.

- Se den originale jiggeren her -

 

EN JIGGER ER LETT Å BRUKE

Historien til jiggeren går lang tilbake og nettopp ordet jigger har blitt valgt fordi det var et slangord, som betydde lite glass. Og det er akkurat det som kjennetegner en jigger. Det er ikke et glass som man bruker til å drikke av, men det er noe man måler alkohol med. En jigger er ofte lagd i metall, og det er ofte rustfritt stål.

Når man i dag snakker om en jigger vil man normalt referere til et mål, og den er formet som et slags timeglass som har mål i begge ender. Se timeglasformen her. Det har blitt så utbredt med denne jiggeren, at man nesten aldri ser en versjon med et enkelt mål. I en bar som bartender vil man ofte oppleve at man ofte bruker to forskjellige mål, det kan for eksempel være 2 cl og 4 cl. I dette tilfelle kan det være irriterende å ta fram to mål hver gang, og derfor kan det være bedre å kjøpe en jigger, som har begge målene på en gang. Det eneste man gjør når man skal bruke jiggeren er å helle alkohol i målet, sånn at væsken går helt opp til kanten. Etterpå heller man innholdet i drinken man lager. Det samme kan man gjøre med begge endene av jiggeren, eller begge målene som man bruker.

 

FINN EN JIGGER TIL STILEN DIN

Er man en bartender trenger man ikke å spørre seg selv om man har behov for en jigger, for her vil svaret alltid være ja. Man bør heller spørre seg selv om hvilken jigger man har bruk for. Det finnes mange forskjellige og noe av det som man bør overveie er om den er funksjonell, om man liker designet og om den ser pen ut. Den helt klassiske i stål er et sikkert valg, fordi den er brukervennlig, lett å gjøre ren, og den skiller seg ikke for mye ut. Det kan også være at man heller foretrekker en annen jigger, som er litt annerledes. I dette tilfellet kan man for eksempel velge en Coley jigger Urban bar,som man kan finne hos Barlife. Den er lengre enn den klassiske jiggeren og den har en slags stilk mellom de to målene. Bortsett fra dette skiller den seg også ut på andre måter, fordi den er lagd i en kobber farge. For tiden er det fargen kobber som er inn bak baren, så hvis du vil være en mer moderne bartender kan du også kjøpe så mange ting som mulig i kobber.
en jigger i flot kobber look

Hvis du går veldig opp i et flott design, kan du også finne en jigger som ikke har blitt laget av stål, men som har blitt laget av glass. Denne jiggeren har et kantet mønster, og det er veldig moderne for tiden. Denne jiggeren har streker på siden sånn at den kan brukes til nesten alle mål. På Barlife kan du også finne en Leopold-jigger, den minner litt om middelalderen og forskjellige fantasi serier, der karakterene drikker vin og drinker av flotte gylne glass.

- Finn Leopold jiggeren her -

Kjennetegnet på denne jiggeren er at den er gylden i enten gull eller sølv, og den har en glatt og skinnende overflate.

 

KULE VINTAGE JIGGERE HER HOS BARLIFE

En av de stilene som har blitt revet ned fra hyllene er vintagestilen. Har du lagt merke til at vinyler og platespillere har fått nytt liv i mange hjem, og hvordan folk fordyper seg i et helt album i mye større grad enn spillelister med forskjellige sanger og artister?

På samme måte følger denne trenden oss også i barverdenen. Her stiger etterspørselen på glass, dekorasjoner og annet barutstyr i vintage stil. Jiggeren er ikke noe unntak, og man kan virkelig finne noen kule målebegre, som har et vintagelook.

Hvis vi skal fremheve en jigger som lever opp til vintagetrenden, så er det denne vintage kobber jiggeren. Den har et veldig autentisk uttrykk. Og hvis du ønsker å ha et helt barsett i en vintage stil, vil du virkelig imponere gjestene dine når du står og lager cocktails.

For eksempel kunne denne Vintage Kobber Boston Shaker være en god makker til jiggeren, og du skaper et gjennomført tema for barutstyret ditt.

Hvis du ikke liker kobberfarger, da er kanskje denne Vintage Jiggeren mer for deg. Den er litt mer dempet, men den utstråler fortsatt en veldig autentisk aura, og den skaper en god stemning bak bardisken.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna