ÅPNE SOMMERENS CHAMPAGNE MED STIL

Loading...
ÅPNE SOMMERENS CHAMPAGNE MED STIL

Kanskje har du allerede gjettet det, og det er helt riktig; vi skal gjennomgå champagnesabelens edle kunst. Det finnes ikke en mer ekstraordinær måte å fjerne proppen fra champagneflaskens hals enn å gjøre det med en champagnesabel.

Start sommerfesten på den mest imponerende måte og bli festens midtpunkt, i hvert fall for en kort stund.

 

LITT HISTORIE

Hvorfor hører champagne og sabel sammen?

Hvem er i det hele tatt vanvittig nok til å tenke tanken: Jeg skjærer flaskehalsen av med et sverd?

Noen mener at konseptet stammer fra Russland.

Andre er overbevist om at det stammer helt tilbake til Napoleons tid, og det ble sett på som symbolet for seier. Når Napoleon og hans offiserer hadde vunnet et stort slag, ville de uttrykke denne storheten med å sable champagne samtidig som de satt på hesteryggen.

Noe man også skal bemerke seg er at det er noen som påstår at det ikke var Napoleon, men en bitter soldat som hadde tapt et slag mot Napoleons hær. Ved en ren tilfeldighet skjæret han proppen av en flaske med champagne for å drikke sorgene vekk.

Champagnesabling er nok i høyere grad skapt på noen gode fortellinger og myter, og det gjør hele opplevelsen av champagne og den ekstraordinære måten man åpner den på, enda mer fasinerende.

VELG DEN RIKTIGE SABEL

En flaske perfekt avkjølt champagne er ikke 'cool', men å åpne en flaske som er perfekt avkjølt med en champagnesabel, det er 'cool'.

Det er Justin Timberlake som skal ha kommet med dette utsagnet, og vi henger oss med på personer som elsker franske champagnesabler, som trofaste disipler.

Det signalerer en spesiell særklasse når man åpner en champagne med en champagnesabel fra Laguiole.

Når man har en champagnesabel fra Laguiole har man en sabel i den høyeste kvalitet, samtidig som den er veldig fin og elegant. Det er en håndlagd fransk utsmykning og den pakker hele opplevelsen av champagnesabling inn i det fineste silkepapir og det skaper en helt spesiell opplevelse.

 

SÅNN GJØR DU

Når man har styr på champagnen og champagnesabelen, er det på tide å kombinere de to med hverandre. Nå får du en komplett guide til hvordan du bruker champagnesabelen din.

  1. Først og fremst er det veldig viktig at flasken du har valgt, er en farget flaske. Glasset i en gjennomsiktig flaske er veldig hard og det gjør at det er mye vanskeligere å sable på en flott måte. Desto mere pigment det er i flasken, desto svakere er glasset og dermed er det lettere å sable. Husk at du kan sable musserende vin og champagne, fordi trykket i disse flaskene er høyt nok. Hvis du prøver deg på øl vil du ikke oppleve noen suksess, fordi trykket i flasken er for lavt.

  2. Når du sabler champagnen skal flasken være kjøleskapskald. Du kan eventuelt legge flasken på hodet i en bøtte med is i, 15 minutter før. Da handler det om å få flaskehalsen så kald som overhodet mulig. Hvis flasken er for varm, stiger trykket og du kan risikere at proppen popper av før tiden eller at flasken eksploderer.

  3. Fjern ståltråden først fra flaskens topp rett før du sabler. Hvis ståltråden fjernes for tidlig kan proppen poppe av før tiden og treffe noen i nærheten. Det er heller ikke noe gøy å sable en champagne uten en propp.

  4. Når du har fjernet ståltråden, ståltrådskurven og all folien, plasserer du tommelfingeren din oppe i forhøyningen som er i bunnen av flasken, og de 4 resterende fingrene holder du under flasken. Du risikerer å skjære deg selv på det skarpe glasset hvis du holder flasken for nære magen hvis noe går galt.

  5. Finn flaskens limning også legger du sabelen til rette sånn at bladet følger med flasken.

  6. Hold kroppen og armene i ro, sånn at du står helt avslappet med god tyngde i føttene. Plasser albuen på den armen som du holder flasken med. Den skal inn i siden av kroppen sånn at flasken holdes stabilt og armen din får en naturlig vinkel på 30 grader. Det er den beste og sikreste måten å holde på.
  7. Pek flasken vekk fra mennesker og dyr som er i nærheten.

  8. Trekk sabelen tilbake (cirka en håndbredde fra spissen) og la bladet gli langs limningen mot flaskehalsen i en lett og kontrollert bevegelse. Det er viktig at du ikke bruker for mye kraft, fordi flasken kan hoppe.        
  9. Før du serverer champagnen bør du sjekke om det er noen glasskår rundt omkring der du har skjært over. Desto rundere snittet er, desto bedre er det.

Med denne 9-trinns guiden er du helt klar til å åpne en champagne med en champagnesabel, og har du styr på utstyret er det bare å kaste seg ut i det.

God fornøyelse!Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna