5 ROM DU BARE MÅ SMAKE!

Loading...
5 ROM DU BARE MÅ SMAKE!

Rommens verden er en vidunderlig verden å dykke ned i, den inneholder mye rikdom og gode smaksopplevelser og du går aldri tom for nye nyanser.

På samme måte som whisky, blir rom drukket og nytt verden over av både unge og gamle, menn og kvinner, høy som lav.

Rom er med andre ord en mangfoldig nytelsesdrikk, den dømmer ikke ut ifra økonomisk eller sosial status, men ut ifra den enkeltes begeistring og kjærlighet til den himmelske drikk.

Men det kan være vanskelig å vite hvor man skal starte, utvalget av romflasker på markedet er uendelig stort.

Vi har derfor laget denne listen med 5 fantastiske rom flasker, som vi mener at du bør smake på. Disse flaskene fanger noen av de fineste elementene for hva som gjør en god flaske med rom til en god flaske med rom.

Appleton Estate 21

Vi starter i det jamaikanske hjørnet med denne fantastiske Appleton Estate 21, den har blitt lagret på Bourbon eiketrefat i 21 år.

Her har vi en Appleton rom som er i den mer milde ende av skalaen, og noen romentusiaster vil si at denne Appleton rom, er en barnevennlig Jamaica rom. Hvis du liker en fyldig og aromatisk Jamaicastil, så er denne rommen noe for deg.

Appleton Estate 21 er en «limited edition-rom», den har blitt lagret i minimum 21 år på bourbon eiketrefat. Aromaen har en nyanse av appelsinskall, muskatnøtt, vanilje, mandler, kaffe og kakao.

Smaken har en nyanse av nøtter, melasse og egg, og det kommer bare til uttrykk i en rom som har blitt lagret i 21 år. Utover det har Appleton Estate 21 en lang og tørr ettersmak, der man merker smaken av brunt sukker og lysten til enda et glass dukker opp.

Denne Jamaica-rom er et veldig godt sted å starte hvis du aldri har vært opptatt av Jamaikansk rom før, den er veldig fruktig, dyp og mye mildere enn andre typer rom fra Jamaica.

Det betyr altså at der hvor andre Jamaica-rom eksploderer i munnen og det kommer en wow effekt, så vil denne rommen i langt høyere grad bære et preg av en fyldighet, en dybde og en kompleksitet som er rundere og mildere.

Du vil hvert fall ikke være i tvil om at den har ligget 21 år på Bourbon-fat, smaken av tannin, krydder og fatet fremhever virkelig dette.

 

Zacapa Centenario Edicion Negra 23

Fra Jamaica hopper vi videre til Guatemala, siden 70-tallet har de skjemt bort verdens romelskere med den fantastiske Ron Zacapa rom, den har ved flere anledninger blitt kåret til verdens beste rom og det er flere produksjonsprosesser som indikerer hvorfor.

Først og fremst bruker ikke Ron Zacapa melasse, som ellers er tilfellet i 90% av romindustrien.

De har derimot deres egne sukkerrørsjorder, og de bruker rørsukkerhonningen som kommer derifra. Det er litt dyrere, men det er også mer sukkerholdig, og det gjør Zacapa rom søtere enn mange av konkurrentene.

For det andre er Zacapa-rommen lagret etter Solera lagringssytemet, og det gir rommen en fantastisk karakter.

Alt i alt er Zacapa Centenario Edicion Negra 23 en veldig god anbefaling på en god flaske rom, og du bør smake på den minst en gang i livet.

 

A.H. Riise Non Plus Ultra

Vi reiser med flyet tilbake til Jamaica, der har A.H. Riise produsert en vidunderlig rom ´non plus ultra´som på norsk betyr ´den beste´, som er en veldig god beskrivelse på den eldste og fineste rom i A.H. Riises sortiment.

A.H. Riise Non Plus Ultra kjennetegner seg med den flotte og mørke fargen og de spennende smakene av vanilje, appelsin, karamell og kirsebær, sammen skaper de en fantastisk bløt og velbalansert smak, som gir en mild og bløt avrundet ettersmak.

Vi kunne fortalt deg så mye mer om denne fantastiske rommen, men det er faktisk best at du smaker på den selv. Da kan du selv få lov til å bedømme den vidunderlige sprit.

Bumbu Rom

På den milde enden av skalaen finner du denne Karibiske Bumbu Rom, til tross for at den har 35% har den veldig mye å by på smaksmessig.

Selve oppskriften er bygget på en flere hundre år gammel karibisk romtradisjon, derfor blir denne rommen produsert som en helt tradisjonell rom fra Kariben.

For å få det fulle utbytte av denne rommen skal den nytes som den er, den får virkelig lov til å briljere med sin fantastiske smak.

Luktene fra rommen er veldig søt og man kan merke et streif av tropiske frukter. Smaksnyansene er veldig komplekse og domineres av de tropiske fruktaromaene. Når de blir tonet litt ned kan du begynne å merke noen karaktertrekk av karamell og kakao.

Bumbu rom har veldig mye å by på og det er helt sikkert verdt en smaksprøve.

 

Plantation Jamaica 

Vi avsluttet med denne Plantation Jamaica rom fra Karibien. Det som er spesielt med denne rom er produksjonsprosessen, den foregår på arabiske destillasjonsapparater etter en lang gjæringsprosess. Det blir representert i rommens intensitet og styrke.

Den har en gylden gul farge og en kraftfull smaksopplevelse. Denne rommen er likt blant mange og den er prisbelønnet og det gir denne rommen en plass på denne listen over rom som du bør smake.

Som sagt er rommens verden stort sett uendelig, det finnes ikke et riktig eller galt sted å starte. Med denne listen har du et bra fundament når du vil smake på noen av de beste dråper som finnes på markedet.

Vi håper du har funnet litt inspirasjon i dette innlegget, og du er naturligvis mer enn velkommen til å finne mer inspirasjon her hos BarLife.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna