5 FEIL DU GJØR NÅ DU SABLER CHAMPAGNEN DIN

Loading...
5 FEIL DU GJØR NÅ DU SABLER CHAMPAGNEN DIN

5 FEIL DU GJØR NÅ DU SABLER CHAMPAGNEN DIN

Det kan virke som en utfordring å sable en champagne, men med disse 5 enkle og lette triksene trenger det ikke å være en utfordring mer. Da kan du være en mann eller kvinne med et festlig innslag, som aldri går av moten til alle livets store og små begivenheter og fester.

 

FØRST LITT HISTORIE

Det kommer kanskje ikke som en overraskelse at champagne stabling startet i Frankrike. Men når og hvordan fenomenet helt presist oppstod, finnes det kun myter og gjetninger om.

 

Napoleon 

En fortelling sier at det oppstod under den franske revolusjonen, der Napoleon Bonaparte skulle ha trukket sverdet sitt og sablet en champagne. Han er også mannen bak sitatet: «Når du seirer fortjener du champagne. Når du taper har du bruk for den». Kanskje er det noe sannhet i historien.

En annen sier at det oppstod litt mer tilfeldig, da en offiser hadde fått en flaske champagne med fra en fest. Han hadde hatt problemer med å åpne flasken samtidig som han skulle styre hesten sin. I stedet for å åpne den på den normale måten, trakk han sabelen sin og sablet proppen av.

 

NÅ TIL DE 5 PUNKTER

Når du har lært å praktisere de 5 punktene under vil du til enhver tid, og nesten med hver gjenstand, kunne sable en champagne. Alt handler om teknikken, og det er kun fantasien som setter grenser for hva du skal prøve å sable den med. Kanskje foten av et vinglass?

 

PUNKT 1 – SØRG FOR Å VELGE DEN RIKTIGE FLASKEN

Alle flasker er ikke ens, og derfor er det ikke like lett å sable alle flasker. Flasken som du skal ha tak i, er en flaske som generer det største trykket. Det er trykket som skal gjøre det største arbeidet for deg, og dette er veldig viktig.


champagne

Heldigvis er det veldig greit å finne ut av. De fleste musserende vin, champagner og cavaer kommer i denne type flaske. Dersom du velger en flaske med prosecco skal du være oppmerksom på at den har et mindre trykk i flasken.

 

Se vårt store utvalg av champagne her →

 

PUNKT 2 – ER FLASKEN KALD NOK?

For å gjøre det enklest for deg selv, skal du sørge for at flasken er kald nok. Desto kaldere flaskehalsen er, desto enklere er det å sable den av. Putt derfor flasken i fryseren i et par minutter eller legg den på is i en champagnekjøler.

 

 

Hvis flasken ikke er kald nok er sjansen mye større for et urent brudd eller total ødeleggelse og at man mister flaskehalsen.

 

Se vårt utvalg av champagnekjølere her→

 

PUNKT 3 – GJØR FLASKEN KLAR

Før du går i gang med å sable champagnen er det viktig at du fjerner alt papir og folie som kan komme i veien når du sabler mot toppen av flasken. Du skal også sørge for å fjerne det lille metall nettet, som sitter og holder proppen på plass.

Så snart disse tingene er av, er champagnen klar til å bli sablet.

PUNKT 4 – FINN SAMLINGEN PÅ FLASKEN

På langs alle flasker med musserende vin går det en samling der glasset har blitt smeltet sammen. Det er mulig å merke seg fram til den med fingrene, men du vil mest sannsynlig kunne se den. Det er denne samlingen som gjør deg i stand til å sable champagnen helt perfekt og med neste hvilken som helst gjenstand.

 

PUNKT 5 – DET ER NÅ

Nå har du endelig kommet til punktet som blir veldig morsomt. Nå skal du til å sable champagnen.

Hold flasken i den ene hånden og forsøk å vinkle den 45 grader oppover.

Proppen vil poppe av med stor kraft og rundt 12 til 15 meter av gårde. Sørg derfor at du ikke peker flasken mot noen andre.

Husk at det ikke handler om muskelstyrke når du skal sable en champagne, det er trykket i flasken som skal gjøre arbeidet for deg. Treff flasken på det svakeste punktet, da vil den overgi seg med en gang og toppen vil fyke lett av.

Du kan prøve å stryke samlingen opp og ned et par ganger og så kan du slå til.

 

Hva med verktøyet.

Det mest optimale verktøyet til champagnesabling er selvfølgelig en champagne sabel, for eksempel denne fra det populære merket Laguiole. →

 

Se de andre sablene her →

Når du først har mestret teknikken, kan du gjøre det med en vanlig kniv, bunnen av et vinglass eller noe helt annet.

Den gylne regelen er at desto tungere verktøy du har, desto lettere er det.

 

ER DET RISIKABELT Å BRUKE EN CHAMPAGNE SABEL?

Nei, hvis du følger tipsene og triksene over er det ingen grunn til å være bekymret når du skal sable en champagne.

Sabelen er heller ikke så skarp og du kommer derfor ikke til å skjære deg på den.

Det er alltid viktig at du tar de nødvendige forholdsreglene så du ikke sikter på noen, og at du sørger for at det er god plass der du skal sable.Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna