3 RØDVINSGLASS DU BØR VITE OM

Loading...
3 RØDVINSGLASS DU BØR VITE OM

Hva er egentlig det viktigste elementet i et velservert glass med rødvin? Er det vinen, er det glasset eller er det selskapet?

En dårlig vin kan godt reddes av et godt vinglass og et bra selskap, men en god vin kan også bli ødelagt av et dårlig vinglass og et dårlig selskap. I bunn og grunn handler det om å sette sammen tre elementer med hverandre for å oppnå det beste resultatet.

I dette innlegget vil vi fokusere på å gjøre deg litt klokere på vinglassets betydning for vinens uttrykk, og vi vil fortelle deg om forskjellige typer rødvinsglass, som passer til de forskjellige druene.

Hvis du er interessert i å lære mer om hvordan du får en bedre rødvinsopplevelse, kan du lene deg godt tilbake og lese med her.

 

Det basale vinglasset

Et vinglass består av forskjellige elementer: skålen, kanten, stilken og foten. Tykkelsen på selve glassets kant er med på å påvirke både smaken på vinen og på temperaturen. Stilken på vinglasset gjør at du kan holde glasset uten å tilføre varme fra håndflatene som hjelper med å holde vinen på den riktige serveringstemperaturen.

Selve skålen på glasset er med på å fange alle de viktige aromaene, samtidig som den fanger smaksnyansene. Det er også skålen på glasset som bestemmer hvor stor overflate vinen kan oksyderes ved.

Nå som du har fått styr på de helt grunnleggende kunnskapene som vinglasset tilfører til vinen, er vi nå klar til å kaste oss over forskjellige typene av vinglass som passer til forskjellige druer.

Les mye mer om vinglass her.

 

Bordeauxglasset

Hvis du liker vin som er litt tungere og som har masse fylde, så er bordeauxglasset et glass for deg. Skålen er litt smalere enn det alminnelige rødvinsglasset og for å fange vinens smak er glasset også litt høyere. Dette fører til at vinen treffer den bakerste delen av munnen, da kan du virkelig merke saften og kraften.

Det er druer som «Malbec», «syrah», «Cabernet Franc», «Cabernet Sauvignon» og «Merlot», som passer veldig godt sammen med Bordeauxglasset.

Du finner det perfekte Bordeauxglasset her.

 

 

Bourgogneglasset

Motsetningen til Bordeauxglasset er Bourgogneglasset. Dette glasset har en bredere skål, samtidig som det er litt kortere enn Bordeauxglasset. Dette glasset er perfekt til vin som er lettere, men den passer fortsatt til vin som har mer fylde.

Glasset er designet til at vinen skal bli ledet direkte til forrest på tungen.  Da kan alle de deilige smaksnyansene bli satt i spill og det gir vindrikkeren et godt inntrykk av vinen.

Druene «Pinot Noir», «Barolo», «Barbera” og “Barbaresco» passer fremragende til Bourgogneglasset.

Du kan finne ditt neste Bourgogneglass her.

 

Glasset til Amarone

Det spesielle med Amaroneglasset er måten det snevrer seg sammen opp mot glassets åpning. Skålen er god og bred og den har masse fylde. Munningen på glasset former seg ut igjen etter at den har snevret seg sammen.

Alle disse egenskapene er med på å tydeliggjøre de fruktige aromaene og smaksnyansene, som en god Amarone har å by på.

En god Amarone passer til dette glasset, men du kan også bruke dette glasset til en deilig Shiraz-drue.

Finn Amaroneglasset her.       

Nå har du blitt litt klokere på hvilken betydning glassets design har for både vinens utvikling i glasset, men også for området i munnen som vinen treffer først. Hvis du starter å legge merke til disse detaljene når du serverer vinen vil du sikkert merke at vinopplevelsen blir løftet en del.

Du er også mer enn velkommen til å finne inspirasjon i våres store glass-sortiment, her har vi glass til alle anledninger.

God fornøyelse!  Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna