Grappa - du finner et stort online utvalg hos Barlife.no

Grappa - en italiensk forfriskning

Grappa drikkes ikke så mye her hjemme, men er du på en italiensk restaurant, finnes den absolutt på menyen. Den kan nytes både før og etter et måltid, hvor den brukes som aperitiff eller serveres til kaffen. Les mer her

Loading...
We can't find products matching the selection.

Hvor forberedt grappa

grappa er laget av rester som er igjen etter at du har trykket på druene under vinproduksjon. Grovt sett er det et avfallsprodukt som produseres i skjell, stengler, blad rusk og kjerner som gjenstår. Utgangspunktet for å lage grappa, var bare und avfall, og få så mye penger ut av arbeidet i vinmarkene. Destillationsteknikkerne brukes til produksjon har endret seg mye over tid. Dette er først og fremst gjort for å få renere og mer enhetlige produkter. I begynnelsen ble det brukt høy varme under produksjon, men dette er senere utviklet seg til destillasjon med damp. Denne type vin er tilgjengelige som blandinger eller enkelt svart produkt. Blanding produkter, som noen vin, blandet for å oppnå en bestemt smak. De fleste grappa'er helles i eikefat, mens andre grappa'er modnes i fat aske eller kirsebær.

Krav til ekte grappa

For som Grappa er en ekte en på det, er det en rekke krav som må overholdes. Det må være produsert i den italienske delen av Sveits, Italia og San Marino. Videre må det være bevis for at det produserte rester fra vin produksjon. Hvis ovenstående er oppfylt, kan du ikke bruke begrepet. Det er et annet kriterium som må være oppfylt. Under fermentering og destillasjon prosess, må det ikke være noe vann tilføres til prosessen. Tidligere var det en drink som du gjorde at restene av vinproduksjon ikke gå til spille. Det var derfor et billigere produkt. I dag er det et produkt som er kjent for eleganse og god smak, så den oppfatning av grappa har endret seg lite over tid. Det er kjent spesielt flasker fra områder som Barolo, Chianti og Brunello.

En gjennomsiktig nydelse

Er du grappa, eller ønsker du å smake på det, kan du sannsynligvis finne en favoritt i vårt utvalg. Du kan blant annet finne en Zanin Pinot Grigio, som er helt gjennomsiktig. Det er krystallklart, men det har ingen farge, det må smake. Du vil finne at den har en både intens og myk smak. Det vises toner av både grønne epler og pærer. Disse smak vil bli erstattet av smaken av både bær, tre og sitrusfrukter, som alle bidrar til å gi dem spesiell smak. Grappa er en nydelig forfriskning og serveres vanligvis rundt 9-15 grader. Tommelfingerregelen er at du bør nok servere for kaldt enn for varmt.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna