Finn alt fra populære Laguiole, ekte fransk håndlaget kvalitet

Laguiole er franske kniver, bestikk og tilbehør i absolutt verdensklasse. De er flotte og de lett gjenkjennelige knivene og det tilhørende bestikket stammer fra den lille provinsbyen Laguiole i Frankrike. Byen er kjent for sine stolte tradisjoner innenfor produksjon av kniver, og det går cirka 200 år tilbake i tiden. 


Her har man siden starten av 1800-tallet produsert håndlagde kniver, og siden den gang har de utvidet det med bestikk, korketrekkere, champagnesabler og annet tilbehør. Laguiole er kjent for sitt flotte design og en fremragende kvalitet, som går utover det vanlige. 


Hos BarLife har vi et stort sortiment av utvalgte produkter fra Cháteau Laguiole. Her finner du både Laguiole kniver, spisebestikk, grillbestikk, bistrobestikk, korketrekkere, champagnesabler, skjærefjøler og mye mer kjøkkentilbehør fra Laguiole. 


Du kan se vårt store utvalg og flere gode Laguiole tilbud under, eller 

 les mer her 

Loading...
Filter

HISTORIEN BAK LAGUIOLE

Historien om Laguiole har sin begynnelse i 1829 i den franske byen Laguiole. I den lille landsbyen med bare 1000 innbyggere, som er plassert i fjellkjeden Massif Centrale i den sentrale delen av Sør-Frankrike, begynner man å produsere håndlagde lommekniver. Byen blir sammen med Thiers, som ligger 200 km nord for Laguiole, fort kjent for knivene sine av høy kvalitet og den berømte Laguiole lommekniven blir populær.


Siden den gang har det skjedd en del i Laguiole. De har gått fra å produsere lommekniven til å produsere et bredt spekter av forskjellig kjøkkenutstyr, som Laguiole kjøkkenkniver, bestikk og biffkniver. Samtidig er det noen ting som ikke har endret seg – Laguiole holder fortsatt fast i sine stolte tradisjoner rundt håndlagde kniver og bestikk i verdensklasse, og den dag i dag så blir alle Laguiole kniver fortsatt lagd for hånd. 


LAGUIOLE KNIVER

Blant det mest populære utstyret fra Laguiole finner vi Laguioles kjøkkenkniver. Knivene blir fortsatt lagd med det originale treskaftet, som stammer fra de franske tradisjonene og solid håndverk, og du har stor mulighet til å velge mellom treskaft i ahorn, ibenholt, oliven og andre flotte tresorter. 


De har heller ikke gått på kompromiss med knivbladet. Laguioles knivblader er laget i et sterkt, rustfritt stål og enkelte av bladene har også blitt tilsatt mellom 0,75-1 % karbon. Bladet har et rent snitt og. Det skjærer perfekt igjennom kjøtt, brød, grønnsaker og andre fødevarer. 


Laguiole kniver kan både bli kjøpt enkeltvis, men du kan også kjøpe kjøkkenkniver i sett. Utover det er det også mulig å kjøpe knivene sammen med en Laguiole knivblokk eller et Laguiole skjærebrett, og ser du etter et forkuttersett, finner du også det i vårt utvalg.


Det som er bra med Laguiole er deres unike allsidighet. Du har virkelig muligheten for å skape din egen flotte knivsamling med de forskjellige knivsettene, som er dedikert til hvert deres gastronomiske område. Dermed kan du få deg et Laguiole knivsett som passer akkurat til deg. Liker du ost, så skal du også få tak i dette flotte ostesettetdet inneholder 3 ostekniver samt et osteskjærebrett. Hvis du ser etter et kniv-sett som inneholder knivene du trenger til hverdagen så anbefaler vi deg at du ser nærmere på denne fantastiske knivblokken med 5 medfølgende knivdeler.


Til kjøttelskerne har Laguiole naturligvis fremstillet biff kniver, som er i absolutt toppklasse, men du kan lese mer om disse knivene under. 


LAGUIOLE BIFFKNIVER

Utenom kjøkkenknivene er Laguiole også spesielt kjent for sine Laguiole biffkniver. Med biffknivene fra Laguiole kan glede deg til kjøtt som deler seg lett i et rent snitt foran bladet. Knivene er håndlagde og de er i den samme høye kvaliteten som kjøkkenknivene, og detaljene rundt treskaftet og knivbladet har også blitt bevart – dog er biffknivene tilpasset spesifikt til kjøtt, slik at de gir et optimalt snitt når du skjærer i den saftige biffen. Foretrekker du et skaft av metall eller plast så er det også en mulighet, vi har flere forskjellige knivskaft design. 


Biffknivene er kjennetegnet med sitt karismatiske utseende, der det er snakk om en forholdsvis slank og lang biffkniv. Det betyr at kniver både ligger godt i hånden når du skjærer, og at det lange knivbladet lett skjærer igjennom kjøttet. Det slanke designet gir samtidig et elegant utseende og det er en fryd for øyet, det samme gjelder for den flotte esken i tre som følger med til flere av våre biffkniver fra Laguiole.


En av de ultimative kriteriene for en biffkniv er skarpheten på selve knivbladet. Forestill deg et perfekt tilberedt kjøttstykke, der saften og kraften er blitt bevart i kjøttets tekstur. I hånden har du en sløv kniv, som presser seg igjennom kjøttet istedenfor at det skjærer, og det danner seg en dam av kjøttsaus rundt biffen. Dette er grunnen til at du ikke skal gå på kompromiss med biffkniven, fordi en ordentlig kniv gjør at saften blir i kjøttet, så du får den optimale smaksopplevelsen. 


Laguiole går ikke på kompromiss med biffknivene sine, og derfor kan du trygt stole på dette merke. Knivene glir lett igjennom kjøttet, som om det skulle vært smør og du får en mye bedre helhetsopplevelse av kjøttet. 


LAGUIOLE BESTIKK

Laguiole er mye mer enn bare kniver. Det oppdager du fort når øynene glir over til det flotte Laguiole bestikk og du for første gang får en kniv og gaffel i hendene. Her kan du både merke og se at der snakk om solid håndverk i et stilfullt fransk design. 

Designet er også videreført fra knivene. Det betyr at du får flotte Laguiole gafler, kniver og skjeer i rustfritt stål med et skaft av tre, og du kan velge mellom bestikk med svart skaft eller lysere avhengig av hvilken tresort du liker best. Samtidig gir de forskjellige tresortene mulighet for å velge kniver, biffkniver og bestikk i samme sort og farge, da kan du få din foretrukne tresort på alt tilbehøret ditt. Ved bestikket er det også mulig å velge skaft i andre materialer enn tre, hvis du for eksempel foretrekker et plastskaft istedenfor.


Fransk bestikk fra Laguiole fås i forskjellige sett, som inneholder seks kniver, seks gafler osv. Det er mulig å kjøpe sett som inneholder både kniver, gafler og skjeer. Det gjelder blant annet vårt eksklusive sett med Laguiole  bestikk i fire lag, som inneholder seks kniver, seks gafler, seks skjeer og seks teskjeer. Et opplagt valg når kjøkkenet skal utstyres med et flott og elegant kvalitetsbestikk. 


Et annet bestikksett fra Laguiole som du kan sette på ønskelisten er er tre-skjeene med 24 deler. I alt får du 6 x kniver, 6 x gafler, 6 x spiseskjeer og 6 x teskjeer. Designet på både tre-esken samt bestikket er helt i den franske ånden og du vil merke kvaliteten så snart du får bestikket i hendene.   


ØVRIG TILBEHØR

Laguiole byr på et stort utvalg av forskjellige kjøkkenutstyr, som du også finner her på siden. Det gjelder blant annet innenfor tilbehør til vin, der en Laguiole korketrekker eller en Laguiole vinåpner vil løfte din neste vinopplevelse. En vinåpner eller korketrekker fra Laguiole er som resten av serien kjent for sitt flotte design og høye kvalitet, og det gjør den til den beste korketrekkeren du har hatt i hendene. 


Foretrekker du heller et glass med champagne kan du også åpne champagneflasken med Laguiole. Med en Laguiole champagnesabel, og et rent snitt langs flaskehalsen kan du åpne champagneflasken på en elegant måte. Fransk champagne åpnet med en fransk champagnesabel – bedre blir det ikke. Sablene kommer i en flott tre-ekse, som du kan oppbevare sabelen i når den ikke er i bruk. 


Utvalget av øvrig tilbehør fortsetter med alt fra Laguiole ostesett og skjærebrett til salt og pepper. Gå på oppdagelse i vårt sortiment over og la deg bli inspirert av fransk eleganse og kvalitet i verdensklasse. GODE TILBUD PÅ LAGUIOLE

Vi har ofte gode tilbud på vårt eksklusive utvalg fra Laguiole. Det gjelder alt fra vårt Laguiole bestikk tilbud til Laguiole korketrekkere tilbud, og du vil med jevne mellomrom finne gode tilbud på alt fra kniver og bestikk til champagnesabler og osteskjærebrett her på siden. Se vårt store utvalg av Laguiole i produktoversikten over – her finner du også mange gode tilbud på Laguiole.


Hvis du liker fransk kvalitet så er Laguiole det du ser etter. Du er alltid velkommen til å gå på oppdagelse i vårt sortiment for å finne ny inspirasjon.


Riktig god fornøyelse!


Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna