ZALTO – VERDENS BESTE VINGLASS

Loading...
ZALTO – VERDENS BESTE VINGLASS

Det er alltid lett å påstå at et produkt fra et bestemt merke er det beste i verden, og denne betegnelse blir brukt utallige ganger om mange forskjellige produkter. Til tross for at dette uttrykket blir brukt veldig ofte, er vi nødt til å bruke dette uttrykket i dette innlegget.

Når det gjelder denne berømte Denkárt serie, så har Zalto helt rett, det er de beste vinglassene i verden.

Vi vil i dette blogginnlegget fortelle deg mye mer om de berømte Zalto vinglas,og hvorfor de blir sett på som de beste vinglassene i verden.

 

STERNS STORE VINSMAKINGSKONKURRANSE

I 2009 holdt det store tyske magasin, Stern, en storartet vinsmaking, hvor de aller fineste og mest anerkjente glasshusene verden over ble invitert. Hvert glasshus hadde til oppgave å utpeke deres beste vinglass i tre forskjellige kategorier, og det var Riesling, Bourgogne og Bordeaux.

Zalto var selvfølgelig også representert i Denkàrt kolleksjonen, og det viste seg å være et stort høydepunkt for den østeriske glassblåseren.

Juryen var satt sammen av representanter fra forskjellige vinhus, med noen av verdens mest kjente sommelierer og vinentusiaster. De smakte på mange forskjellige vin, med bind for øynene og med hansker på hendene. Etterpå skulle de bedømme de forskjellige vinene og sammenligne smaksinntrykk.

Gjett en gang! Zalto stakk av med førsteplassen i alle tre kategoriene, og dermed kan vi si at vinglassene fra Zalto er verdens beste.

 

SAMARBEIDET MED HANS DENK

Lanseringen av Denkàrt-serien skjedde i 2006, Zalto hadde fem år frem mot lanseringen jobbet intenst med å lage noen veldig unike glass som verden aldri hadde sett før.

I et tett samarbeid med den østeriske prest og vinekspert Hans Denk, klarte Zalto å lage noen glass som ikke kun representerte vinen på en god måte, men som også smaks og lukt-messig fikk frem de deilige aromaene som vinen har å by på.

Med stor fasinasjon for de kosmiske helningsgradene og hvordan dette påvirker alt på jorden, instruerte han glassblåserne med alle de små detaljene på hvert enkelt glass.

Denk`art kolleksjonen bærer preg av former og kurver som ikke har blitt sett før, og disse hellingsgrader har blitt inspirert av jordens hellinger. Det høres kanskje litt merkelig ut men det har gjort en stor forskjell og vinen smaker mye bedre når den blir servert fra disse glassene og den viser seg fra sin beste side.

 

DE VENETIANSKE RØTTER

Som vi har vært inne på tidligere, finner man Zaltos fabrikk i Østerrike, men røttene finner vi tilbake i 1200-tallets venetianske glassrevolusjon. Etter erobringen av Konstantinopel kom det for alvor flere glassblåsere, og de gjorde virkelig mye for å utvikle nye produksjonsteknikker.

Opp igjennom 1500-tallet ble øyen Murano et samlingspunkt for over 1000 glasshus, og derfor fikk øya navnet Glass-øyen. Ute på øyen skjedde det saker og ting. Konkurransen var utrolig høy og alle glasshusene gjorde de de kunne for å være bedre enn glasshuset ved siden av.

Dette var en utrolig innovativ kreativitet som kom fra glass-øyen i denne oppblomstringen. Mange av teknikkene som vi kjenner til i dag stammer fra denne perioden, og det var blant annet her krystallglass startet utviklingen sin.  

Disse venetianske tradisjoner er hva Zalto har bygget hele sitt fundament på, og det er ikke bare et tilfelle at glassene fra det østeriske glassdynasti er så populære som de er i dag.

 

3 FLOTTE VINGLASS SOM VI VIL ANBEFALE

Vi vil gjerne vise frem tre favoritt vinglass fra Zalto, da får du også mulighet til å se glassene med dine egne øyne og du vil forstå hvorfor vi beundrer disse glassene så mye.

 

Bourgogneglas fra Zalto

Det første glasset som vi vil presentere deg for er dette flotte bourgogneglas. Til vanlig kan det også bli omtalt som et magnumglass. Det har typisk en veldig stor overflate, og det gjør at vinen kan få nok oksygen i glasset. Det gjør det også lett for deg å bevege vinen rundt i glasset så alle de gode aromaene kommer frem.

Spesielt vin med lavt innhold av garvesyre er veldig gode å servere i bourgogneglasset, det er også tilfellet for vinen fra Bourgogne.

Som du kan se snakker glasset for seg selv, det får frem alle de gode sidene i en vin, både estetikk og vinens gode smaker.

 

Bordeauxglas fra Zalto

Vi fortsetter med dette flotte bordeauxglas,

og det er naturligvis designet til viner fra bordeaux. Den er ofte litt kraftigere og dypere i smaken, og det er mange som har denne preferanse innenfor vin.

Andre typer druer som også passer bra til bordeauxglasset er Syrah, Brunello og Chianti.

Glasset er flott og på samme måte som bourgogneglasset bringer den frem vinens beste sider.

 

Hvitvinsglasset fra Zalto

Til slutt finner du hvitvinsglasset fra Zalto. Den beste måten å beskrive det på er enkelt, stilrent og utrolig elegant.

Hvitvinsglassene har blitt blåst med munnen, samtidig som de har en helt unik form som gjør de veldig beundringsverdig.

Dette er et perfekt hvitvinsglass, som bare skal oppleves. Det er den beste måten vi kan beskrive dette glasset på.

Har du nå blitt overbevist om hvorfor Zalto har laget de beste glassene i verden? Det trodde vi nok. De er litt høye i prisklassen, men de er verdt alle pengene. Du vil uten tvil oppleve et helt nytt vinunivers og du vil smake vinen på en helt annen måte som du aldri har gjort før.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna