SÅNN VELGER DU DEN RIKTIGE JUICEPRESSER

Loading...
SÅNN VELGER DU DEN RIKTIGE JUICEPRESSER

Står du og overveier om du skal skaffe deg en juicepresser?Vi støtter deg 100%. Ferskpresset juice er bare noe av det beste som finnes, enten om du vil starte på en detox juicekur eller om du bare vil nyte litt ferskpresset juice til frokosten en søndags morgen, da vil en juicepresser være en veldig god investering.

I dette blogginnlegget kan du lese mye mer om hvilken type juicepresser som passer til behovene dine, i tillegg til at du får noen gode juiceoppskrifter som gjør at du kan bli inspirert til å bli en ordentlig «juicer».

Først vil vi bare fortelle deg litt mere om hva en juciepresser egentlig er.

 

Hva er en juicepresser?

En juicepresser er en maskin som presser saften ut av både grønnsaker og frukt, mens skallet og fruktkjøttet blir sortert vekk så det ikke kommer med. Da får man en veldig god og fersk juice som man enten kan drikke eller bruke i en annen oppskrift.

Det finnes veldig mange forskjellige maskiner som gjør de samme tingene, derfor er det viktig å finne ut av hvilken type juicemaskin som passer til akkurat ditt behov.

Man kan i hovedsak skille mellom tre ulike maskiner: en saftpresser, den kalles også for en saftsentrifuge; En slowjuicer og en blender.

Blenderen går litt utenfor kategorien, det er fordi at den ikke presser frukten, men den blender hele frukten. Hvis du godt kunne tenke deg en smoothie, burde du skaffe deg en blender.

I de neste avsnitt vil vi snakke litt mer spesifikt om forskjellen på de tre maskinene, da får du et bedre grunnlag når du endelig skal ta en beslutning.     

 

SKAL MAN VELGE EN SAFTPRESSER, SLOWJUICER ELLER EN BLENDER?

Hvis vi skal starte med å forklare forskjellen på en saftsentrifuge, en slowjuicer og en blender vil du allerede ha litt grunnleggende kunnskap. Det gjør at du selv kan vurdere hvilken type juicepresser som du bør skaffe deg.

 

Saftpresseren

Når vi kaller den tradisjonelle saftpresseren for en saftsentrifuge er det fordi at det beskriver veldig godt hvordan man utvinner saften fra frukten og grønnsakene. Det er på samme måte som en vaskemaskin sentrifugerer vann ut av klærne, så vil en saftpresser ta saftene ut av frukten. Dette skjer med opp til 20 000 omdreininger per minutt og da samles saften og fruktkjøttet seg i forskjellige beholdere.

Man kan enkelt juice harde grønnsaker og juiceprosesen er mye kjappere sammenlignet med en slowjuicer. Med en tradisjonell juicepresser kan man lage store mengder med juice på relativt kort tid.

Til gjengjeld er ikke næringsinnholdet like høyt sammenlignet med å bruke en slowjuicer, juicen vil også miste næringstoffene mye fortere hvis den står kaldt, det er fordi tilførselen av oksygen er veldig høy på grunn av høy sentrifugering.

 

Slowjuicer

Hvis du velger en slowjuicer vil du få en maskin som utvinner mer saft fra frukten og grønnsakene enn hva en saftpresser gjør. Slowjuiceren moser saften ut av frukten, deretter drypper saften gjennom en sil sånn at stenene, fruktkjøttet og skallet blir sortert vekk.

Næringsinnholdet i juicen er høyere enn når man bruker en saftpresser, i tillegg til at juicen kan holde seg fersk over lengre tid når den blir satt i kjøleskapet.

Utvinningsprosessen er litt annerledes for en slowjuicer, her burde man bruke mykere frukt og grønnsaker, men det kommer også an på motoren til maskinen, det er den som avgjør hvor harde grønnsaker den klarer å juice.

En god ting med slowjuiceren er at den har et lavt støynivå. Den bråker lite, men det tar også litt lengre tid å produsere masse juice. Du skal derfor ikke ha det travelt når du skal lage juice med en slowjuicer.

 

Blenderen

Litt utenfor kategorien finner du blenderen, den lager ikke direkte juice, men den er perfekt hvis man vil ha noen gode smoothies. Blenderen kutter innholdet til små biter, men den skiller ikke fruktsaften fra fruktkjøttet. Det gjør at man får en tykkere konsistens på jucien når man bruker blenderen.

Den har også noen gode fordeler som at man kan tilsette isbiter eller frossen frukt og grønnsaker.

Når blenderen moser hele frukten til en masse mister den ingen fibre eller næringsstoffer, fordi man utvinner hele frukten. Det fører derfor til at man opplever en større metthetsfølelse.

Hvis det er en smoothie med en tykk konsistens som frister mest, så skal du skaffe deg en god blender.

 

3 anbefalinger på en god juicepresser

For å gi den en bedre oversikt over de forskjellige modellene på markedet, vil vi presentere tre juicepressere for deg. De har alle høy kvalitet og de vil med stor sannsynlighet dekke behovene dine i juicekjøkkenet.

 

Automatisk Juicer – Profi Cook

Med denne saftpresser fra Profi Cook får man en veldig god juiepresser, det er en juicepresser som utfører akkurat det den er laget for, nemlig å presse juice. Man unngår også all den nye teknologien som man uansett ikke får bruk for.

Vi anbefaler denne maskinen til deg hvis du aldri har hatt eller prøvd en juicepresser før. Motoren på maskinen er solid og den holder i mange år, dermed får du en veldig god juicemaskin for pengene.

 

Design Multi juicer Digital – Gastroback  

Vi går ett skritt videre med teknologien når vi nå presenterer denne fede sag fra Gastroback. Ordet Multi er en del av navnet til maskinen og det er fordi at man får en juicepresser som kan litt mer enn bare å presse juice.

Maskinen kan også kverne kaffebønner og dele opp frø eller bønner. Med denne maskinen kan man få en perfekt start på dagen med en ferskpresset juice, kvernet kaffe eller hakkede chiafrø som man kan strø over havregrøten.

 

BioChef Atlas Slow Juicer – Sølv

Den siste modellen som du skal bli presentert for er en slowjuicer fra BioChef. Dette er en juicepresser av høy kvalitet og fordi den har slowjuicerens egenskap, kan den bevare frukten og grønnsakenes næringsinnhold når saften blir presset fra kjøttet.

Hvis du er litt i tvil om du skal ha en slowjuicer synes vi helt klart at BioChef Atlas Slow Juicer er et veldig godt valg.  

 

Vi håper at du har forstått forskjellen på de forskjellige juicepressene og hva de kan brukes til, og at du har funnet litt mer ut av hvilken juicepresser som passer til behovet ditt.

Når du har styr på juiceren kan du endelig begynne med det som er gøy, å lage god juice.

God fornøyelse!Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna