LÆR MER OM SHAKERE

Loading...
LÆR MER OM SHAKERE

BLI KLOKERE PÅ EN COBBLER SHAKER

Den mest utbredte typen er en cobbler shaker, det er en slags standard for shakere. Det er en metall-kopp som har et lokk. Lokket inneholder en strainer, som kan sammenlignes med en sil, den sorterer uønskede ting vekk. Utover det inneholder denne shakeren også et lokk. Det er derfor en tredelt shaker og mange nybegynnere foretrekker denne shakeren, fordi den er lettest å bruke uten noe spesiell erfaring. Den brukes også av profesjonelle bartendere, så den er ikke bare for nybegynnere. Man bruker denne shakeren ved å helle alle ingrediensene i shakeren, så skrur man lokket på og shaker den. Hvis du leser med videre kan du få en mer grundig beskrivelse:

 

1. Forbered ingrediensene så du har alle tingene som du skal ha i drinken. Du heller alle ingrediensene i den åpne metall-koppen, altså i kroppen av shakeren. Så shaker du grundig og lenge sånn at væsken fra smaken av alle ingrediensene som du har puttet i kommer frem. Etterpå åpner du toppen, også kan du servere drinken. Når du har gjort dette plasserer du den tomme shakeren i fryseren.

2. Ha shakeren i fryseren i tre til fem minutter før du tar den ut, også lar du den stå et par minutter. Det gjør at det skapes konsistens på utsiden. Etterpå burde toppen poppe av automatisk, hvis den ikke gjør det kan du ta den av selv.

3. Hvis dette IKKE skjer, kan du helle litt varmt vann på lokket på shakeren, vente et par sekunder og så kan du vri lokket av.

Kobber Shaker 500 ml 17797

BLI KLOKERE PÅ BOSTON SHAKEREN

En annen shaker som også er veldig utbredt er boston shakeren, den er det mange bartendere som liker å bruke. Av og til kan du ha problemer med å fjerne lokket på denne todelte shakeren, og dette er det heldigvis en løsning på. Hvis du leser beskrivelsen som vi presenterer for deg vil du bli klokere på Boston shakeren, og hvordan du skiller den fra hverandre, hvis det er nødvendig.

 
  1. Når du har ristet alle ingrediensene grundig sammen, setter du shakeren på bordet med glass-siden nederst. Du lar den stå i litt tid, sånn at den kan stå å jobbe litt.

  2. Etterpå kan du skru de to delene fra hverandre. Hvis ikke de to delene sitter alt for godt sammen bør du kunne skille delene fra hverandre forholdsvis lett.

  3. Hvis IKKE dette er mulig kan du prøve å holde veldig godt fast i metalldelen på shakeren. Så slår du veldig lett på metalldelen på shakeren og så burde man kunne skille de to delene fra hverandre.

En ting som man generelt får mye ut av når man skiller Boston shakeren fra hverandre, er at man skal komme inn i en rutine. For veldig mange mennesker kan det være veldig vanskelig å skille de to delene, men etter hvert så blir det lett som en lek. Noe man skal huske på er at shakeren er laget til dette formålet. Det vil si at det er veldig liten sannsynlighet for at man ødelegger noe. Man kan bruke alle kreftene sine sånn at man er sikker på at man får delt shakeren på en god måte.

Boston Shaker metal 80cl BTBL3340

HA FORSKJELLIGE SHAKERE TIL FORSKJELLIGE COCKTAILS

Det er ingen som sier at man som bartender er nødt til å velge en shaker og bestandig bruke denne. Mange bartendere ser fordeler og ulemper med begge shakerne. Derfor kan det være en god ide å ha litt av hvert. Hvis man har flere forskjellige shakere kan man mye lettere velge hvilken man skal bruke fra dag til dag.

Det kan komme an på dagen, på stemningen og på drinken man lager i forhold til hvilken shaker man velger. Det kan være at man vil lage litt mer avanserte drinker med mange ingredienser, da trenger man en tredelt cobbler shaker. På en annen side kan det være at man heller vil finne frem Boston shakeren når man skal lage drinker med litt færre ingredienser.

En bartender der shaker

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna