Ølglass - Tapp klad og skummende øl i fine ølglass - Se utvalget her ?

Finn det riktige ølglass til din bar her på Barlife.no. Mange spesial øl har også sine egne ølglass. Når det gjelder øl og ølglass er det mange muligheter og kombinasjoner. Det er viktig å ha nok av de og det er viktig at de er enkle å ha med å gjøre i forhold til lagring, servering og oppvask. Du finner helt sikkert et ølglass som passer din bar eller restaurant her hos oss. Se de mange forskjellige ølglass her

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. Ølglass willi 33 cl. 5000761 by ARCOROC color Svart
  Ølglass willi 33 cl.
 2. Ølglass willi 40 cl. 5000759 by ARCOROC color Svart
  Ølglass willi 40 cl.
  29,00 NOK
 3. San Miguel ølglass med fot 25 cl. PB32916 color Svart
  San Miguel ølglass med fot 25 cl.
  55,00 NOK
 4. Beavertown Glas Skull Tumbler PB13911 color Svart
  Beavertown Glas Skull Tumbler
  65,00 NOK
 5. Ølglass Tumler Estrella 33 cl 80033 by Estrella Damm color Svart
  Ølglass Tumler Estrella 33 cl
  55,00 NOK
 6. Ølglass Brewdog Punk 40 cl 102556 by Brewdog color Svart
  Ølglass Brewdog Punk 40 cl
  125,00 NOK
 7. La Trappe Ølglas "Prior Goblet" - 25 cl. PB64920 color Svart
  La Trappe Ølglas "Prior Goblet" - 25 cl.
  28,75 NOK
 8. Ølglass 37 cl. 4 stk. 2017109 by HAAHR & CO color Svart
  Ølglass 37 cl. 4 stk.
  178,75 NOK
 9. Ølglass Brewdog Teku 200X400 ml 100391 by Brewdog color Svart
  Ølglass Brewdog Teku 200X400 ml
  68,75 NOK
  Out of stock
 10. Beavertown Pint Glass Skull 47 cl PB13908 color Svart
  Beavertown Pint Glass Skull 47 cl
  85,00 NOK
 11. Ølglass Estrella Barcelona 40 cl 101330 by Estrella Damm color Svart
  Ølglass Estrella Barcelona 40 cl
  59,00 NOK
 12. Ølglass 52 cl - Polycarbonat 200104 by GLASS4EVER color Svart
  Ølglass 52 cl - Polycarbonat
 13. ØLGLASS FAT 37 CL (6stk) 5000756 by ARCOROC color Svart
  ØLGLASS FAT 37 CL (6stk)
  139,00 NOK
 14. Newcastle Brown Ale Glass 30 cl PB24910 color Svart
  Newcastle Brown Ale Glass 30 cl
  88,75 NOK
 15. Newcastle Brown Ale Glass 50 cl. PB24914 color Svart
  Newcastle Brown Ale Glass 50 cl.
  55,00 NOK
 16. Ølsmakingssett - sett med 4 - Gaveeske 2017114 by LISS color Svart
  Ølsmakingssett - sett med 4 - Gaveeske
  138,75 NOK
 17. Ølkrus 40 cl med hank Moldau 96132101 by StemZero color Svart
  Ølkrus 40 cl med hank Moldau
  75,00 NOK
Set Ascending Direction
Page

Her er de perfekte ølglassene til en ølelsker

Finn ølglass på BarLife til yndlingsølen din, som du ønsker å nyte i pene omgivelser. Når det kommer til øl så er det mange her i landet som nyter den gylne drikken innimellom. I tillegg til at øl blir drukket ofte, så er det også mange som har en yndlings øl. Og hvis du har en øl som du ikke kan få nok av, så har den naturligvis fortjent et eget ølglass. Les mer her.

Glass som pynter og som har et formål

Hvis du ofte har gjester kan du finne nesten alt her hos BarLife til akkurat ditt formål. Du kan finne diverse kjøkkenutstyr, du kan finne diverse skåler og glass, og du kan også finne ølglass. Dette er ølglass som lever opp til kravene du har og du vil helt klart finne et glass du vil drikke øl fra.


De fleste liker å nyte en øl hjemme, som både kan skje etter en travel arbeidsdag, eller til å starte eller slutte helgen med, men det kan også være på en helt vanlig hverdag til en middag med familien. Uansett hvordan du ønsker å nyte ølen din, kan du finne det helt riktige glasset her hos BarLife til akkurat den ølen du ønsker.

I restaurantbransjen forventer man å se ølglass

Det er de færreste steder i restaurantbransjen som ikke kan tilby et glass øl, grunnen til dette er at dette er noe folk bestiller uansett. Uansett om det er snakk om en bar, en restaurant eller et hotell. Mange vil ha øl og da skal man selvfølgelig også ha ølglass.


Uansett hvilken anledning du skal kjøpe glass til så finner du noen av de mest anerkjente og ideelle ølglassene her hos BarLife. Det er også en nødvendighet å få tak i noen gode ølglass, fordi det er noe som enhver kunde vil regne med at er i baren, restauranten eller hotellet ditt.

Bestiller de en god Ale nr 16 så kan man ikke servere ølen i et vanlig drikkeglass, det er mulig å gjøre dette hvis man har gått tom for glass, men det vil ikke gi kunden den samme følelsen.

Ølglass fra Erik Bagger og ølglass fra Holmegaard er noen av de mest utbredte merkene og de vil passe bra til enhver restaurant.


Faktisk har Holmegaard lansert «det danske ølglass» som er et flott ølglass med stett, det passer perfekt til de fleste øltyper. I tillegg til dette ideelle Holmegaard ølglasset, har de også mange andre flotte serier som for eksempel Holmegaard Perfection ølglass eller Holmegaard Cabernet ølglass.

Få representeret yndlingsmerket ditt på yndlingsglassene du kjøper

Noe av det unike hos BarLife er at vi har mange ølglass med egen logo, som representerer et bestemt ølmerke. Her kan vi både nevne Tuborg & Carlsberg ølglass, Hoegaarden og Guiness ølglass. Du kjenner helt sikker til de festlige ølglassene fra Grimbergen, som virkelig har fått en plass i mange menneskers hjerter.

Du har sikker kommet borti det flotte 50 cl Grimbergen ølglasset på stett når du har bestilt en flott Grimbergen Ambre på en bar. 

I kategorien av ølglass med logo og trykk kommer Leffe på banen med deres ølglass. Et Leffe ølglass er spesielt designet til nytelsen av den storslåtte belgiske klosterølen. 

Disse ølglassene med navn skal ikke oppfattes som reklame, men som en anerkjennelse av yndlings ølmerket ditt. 

Hvis du er veldig glad i å drikke en Tuborg, men mannen din er glad i å drikke Carlsberg, så finner du glass til hver deres smak inne på siden vår, slik at begge behovene deres blir oppfylt. 

Når vi snakker om Carlsberg så produserer de flere forskjellige serier av øl. En av disse seriene er kjent under navnet Jacobsen, som består av en stabel med utmerket øl, med alt fra pilsner til porter.

Frys ølglasset ditt ned og få den kald

Det er ikke noe som en kald øl og hvis den skal være helt kald skal ølglasset fryses ned. Her på siden finner du mange bruddsikre glass, som kan fryses ned. På bare 5 minutter kan du fryse disse glassene ned og ta dem ut av fryseren og de er nå helt hvite og frosne og veldig innbydende. Dette vil både se veldig innbydende ut, samtidig som at den vil ha den naturlige fordelen med at det gjør ølet veldig kald.

Ta ølkruset i hånden og si skål

Her hos BarLife vil du oppleve at vi har et stort utvalg av de klassiske ølkrusene, som du kjenner fra oktoberfest. De har store ølglass med hank og de er veldig romslige sånn at det kan være veldig mye øl i dem.

Et av disse ølglassene kan være Erdinger, som satte logoen sin på glasset, og de er spesielt kjent for å produsere weissbier, som det drikkes litervis av til den orginale Oktoberfest i München. Et glass fra Erdinger kan inneholde opp til en liter øl, som svarer til rundt 3 vanlige øl. Det er altså store ølglass vi snakker om.


Så mye er det ikke plass til i et vanlig drikkeglass, som man er vant til. Hanken gjør at du ikke får kalde fingre hvis ølen er god og kald. Å løfte en liter øl raskt og elegant kan kreve litt styrke, derfor må du sørge for å ha litt muskler i armene, som du kan vise frem når du løfter ølkruset opp til munnen og drikker!


Et annet ølglass som du kan finne inne på BarLife er det store ølglasset fra Libbey. Dette ølglasset har det klassiske ølglassmønsteret og i dette ølglasset er det plass til en liter øl, så du skal ikke gå tom for øl med det første.

Du kan også tenke på det rillete ølglasset, som har noe av det klassiske mønsteret, men det ser litt annerledes ut fordi mønsteret er på hele glasset og ikke kun nederst på glasset som man ofte ser på de helt klassiske glassene. I det rillete glasset er det plass til en halv liter øl, så det er halvparten av hva som kan være i det store ølglasset. Du vil også oppleve at du skal få slukket tørsten med dette ølglasset.

Forskjellige typer av ølglass

Akkurat som med andre glasskategorier så finnes det også mange forskjellige kategorier innenfor ølglass. Noen av de typer ølglass som passer til de fleste øl kategorier og det er kjent som all-round typen, mens andre ølglass er spesifikt designet til en bestemt øl.

For å gi deg et bedre overblikk over typen av ølglass, vil vi komme med en kort beskrivelse av noen av de mest populære typene på markedet:

Pilsnerglasset

Du har helt sikker hørt om pilsnerglasset som med sin slanke kjegle form, fremhever skummet i ølen og øker nytelsen din av aromaene. Selve presentasjonen av ølet er veldig flott i et pilsnerglass, der glasset og ølens klarhet presenterer ølet på en flott måte. Pilsnerglasset er ideelt å bruke til lettere og lyse øl.

Snifferglasset

Som navnet antyder er dette glasset designet for å fange skummet og aromaene fra ølet i glasset. Dermed kan du stikke nesen ned i glasset og lukte på ølets karakter. Formen på glasset er veldig lik med et cognac glass med en bred midt og innsnevret åpning. Glasset er spesielt egnet for å nyte en mørk ale eller en kraftig Indian Pale Ale.


Snifferglasset er et utmerket eksempel på hvordan inspirasjonen fra gamle ølglass kan kombineres med innovative og moderne glassfremstillinger, og derfor er snifferglasset blant annet veldig populært, spesielt for øl entusiaster.

Tulipanglasset

Dette glasset er et klassisk allrounder glass og ønsker du å kun ha et ølglass så vil tulipanglasset være glasset du skal ha. Navnet kommer fra formen på glasset, som er preget av tulipanblomsten. Glasset er derfor bredest på midten, men det er fortsatt litt bredt i åpningen.


Du får altså litt fra begge verdener fra både pilsnerglasset, hvor det er plass til skum, samtidig som at skummet og aromaene bevares i glasset som ved snifferglasset.


Tulipanglasset er veldig flott å se på og presenterer ølet på en flott måte. I tillegg vil du ofte se at tulipanglasset har stett, som du er kjent med fra vinglasset. Dermed går dette glasset inn under kategorien av ølglass med stett. Denne kategorien blir bare større og større og bidrar med å presentere ølet på en mer underlig måte.

Ølglass i absolutt toppklasse

Det kan være vanskelig å fremheve bestemte merker når det handler om å velge noen av de beste ølglassene på markedet. Men her hos BarLife er vi spesielt glade for merkene Luigi Bormioli og Spiegelau.


Med ølglass fra Luigi Bormioli er du sikret et ølglass i høy kvalitet. Den italienske glassprodusenten er kjent for den innovative tilnærmingen sin og hvordan glasset produseres, og de har spesialutviklet et veldig spesielt krystallglassmateriale som gjør glassene deres veldig unike. 


Spiegelau er også kjent for å skape noen fine glass og Spiegelau ølglass er ingen unntakelse. Her hos BarLife finner du et ikoniske Barrel Aged ølglasset, som viser den klassen og elegansen som Spiegelau representerer med glassene sine. 


Vi må også nevne merket Rosendahl og ølglassene deres, når vi snakker om kvalitetsprodukter. Rosendahl har også en stolt tradisjon med å produsere noen av markedets absolutt fineste glass. Spesielt den populære Rosendahl Grand Cru ølglasset har bragt stor glede hos mange som elsker å nyte øl i gode ølglass. 

Det perfekte ølglasset fra luigi bormioli

Hvis du synes det er spennende å smake på mange forskjellige øl så bør du ha forskjellige typer ølglass, som fanger opp ølen du drikker. På den måten får du bare en bedre helhetsopplevelse. Men det kan være litt omfattende å skaffe seg flere forskjellige ølglass og man vet ikke helt hvor man skal starte.


Derfor vil vi fortelle deg om den smarte løsningen om at du kan skaffe deg et samlet sett av ølglass. Det er Luigi Bormioli som har kommet med denne løsningen med deres høyteknologiske bidrag. Ølglass-serien går under navnet Birrateque og dette er en helt ny måte å se ølglassene på. I settet får du i alt 2x3 glass, slik at du kan invitere noen gode venner på øl smaking.


Du får altså 2x tester glass som er et såkalt allround glass med dette berømte stettet. I tillegg kan settet også by på 2 x Aleglass som gjør de veldige gode til IPA´er, Dark Ales og alle Aletyper. Som det siste glasset har du også 2 x hveteglass, som er et perfekt ølglass til å nyte hvete øl.


Ved å velge disse flotte ølglassene fra Birrateque-serien er du veldig godt dekket uansett hvilken type øl du har lyst til å smake på. 

Sånn skjenker du øl riktig

Når du har styr på øl og ølglass er det også en siste ting du skal ha styr på. Nemlig hvordan ølen skal skjenkes. Øl skal nytes, den skal serveres med manerer og den skal helles opp i glasset på den helt riktige måten. I den forbindelsen vil vi slå fast at øvelse gjør mester.


Dog er det noen råd og anbefalinger som kan hjelpe deg på veien. Det har litt å si hvordan man skjenker ølen i glasset. Hvis man skjenker med feil metode kan det gjøre opplevelsen dårlig og du oppnår ikke den riktige mengden med skum og karbondioksid kan bli frigjort for fort, da ender man opp med en flat øl uten et godt skumlag. 


Det finnes forskjellige måter å skjenke øl, og det kommer an på hvilken øl man skal skjenke. Hvis det er snakk om flaskegjæret øl, hvete øl, pilsner samt andre lyse øl, er anbefalingen å holde glasset på skrå, helle langs siden på glasset i en tynn stråle og til slutt rette glasset opp sånn at du oppnår en fin skumkrone. 


Den såkalte tyske metoden er litt annerledes, der fremgangsmåten er å snu bunnen på flasken i været, slik at ølglasset fylles med øl og mye skum. Metoden frigir også karbondioksid, slik at smaksnyansen utvikler seg på den beste måten. 

Ølglass påvirker øl skummet

Øl skummet – et veldig viktig element for helhetsopplevelsen. Og naturligvis er det visse kriterier som kun er til den ølen du gjerne vil drikke. Noen øltyper produserer mer skum enn andre. Er ølen for kald når den serveres, så vil den ikke produsere nok skum, og er den for varm vil den produsere for mye skum. En god tommelfingerregel slik at man har de beste forutsetninger for det perfekte skummet er å skjenke ølen din i et flott glass ved en temperatur på mellom 6-8 grader celsius. 


En annen viktig ting er ølglassets tilstand. Med andre ord skal du sørge for at ølglasset ditt er helt rent. Er det rester av fett i glasset vil det ha en direkte effekt på karbondioksidet, som skaper skummet. 


Desto mer fettete glasset er, jo mindre skum, og det skummet som blir produsert forsvinner etter kort tid. 

Derfor er det veldig viktig at du unngår å røre ølglassets innside. I tillegg skal du vaske ølglassene dine i varmt vann og sørge for å skylle vekk oppvaskmiddelet vekk rett etterpå. Hvis det sitter såperester i glasset har det en dårlig effekt på skumdannelsen, akkurat som fett har


Uansett om du ser etter billige ølglass, ølglass på tilbud eller bare ser etter litt inspirasjon og ser hva markedet har å by på, så er du alltid velkommen til å gå på oppdagelse her hos oss. Vi kan hvert fall tilby ølglass til enhver smak, så vi har helt sikker noe som passer til deg neste gang du skal kjøpe ølglass. 

Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna