Vinskap

Vinkjøleskap

Her hos BarLife kan du finne alt fra et lite vinskap med plass til 8 flasker, opptil et Caso vinkjøleskap med plass til 192 flasker. Vi selger primært merket Caso, som utmerker seg ved å lage vinkjøleskap i høyeste kvalitet. Hvis du ser etter et vinkjøleskap til hjemmet eller til restauranten din, så har du kommet til det helt riktige stedet. Les mer

Loading...
We can't find products matching the selection.

Vinkjøleskap

Er du opptatt av vin så skal du være sikker på at vinen din oppbevares under optimale forhold. Hvis ikke vinen din oppbevares ordentlig kan det bety at de ikke modnes korrekt. Det er mulig å velge skap i forskjellige størrelser, som er ideelle til oppbevaring av vin, men du kan også velge å installere et vinkjøleskap.


Ved oppbevaring av vin i et vinkjøleskap gjør du en god investering hvis du virkelig vil ha det fulle smaksmessige utbytte av vinen din, da den blir oppbevart under den helt riktige temperaturen. 

Riktig temperatur er viktig

Det kan være vanskelig å sørge for at et helt rom har en konstant temperatur, og et vinkjøleskap er den beste og letteste veien å oppnå en perfekt temperatur.


Du kan selv regulere den temperaturen som du ønsker i vinkjøleskapet ditt, slik at vinen oppholder seg under de beste forholdene. 

Noen velger å ha et stort skap, der de oppbevarer deres vinsamling, men det kan også være store forskjeller på rødvin og hvitvin når det handler om det ideelle temperaturforholdet. 


I stedet for å oppbevare alle flaskene dine i det samme vinkjøleskapet er det ofte smart med 2 eller flere mindre skap. På den måten forhindrer du at all vinen blir oppbevart under den samme temperaturen. 

Ved å ha flere skap kan du inndele vinflaskene dine etter hvilke forhold de modnes best. Ofte vil det gi god mening å oppbevare hvitvin på en måte, rødvin på en annen og musserende vin på en annen måte. 


På den måten sikrer du at flaskene dine modnes under de beste omstendigheter, som gir belønning med det fulle smaksmessige potensiale. 

Vinkap 2 soner

Det er optimalt å ha flere vinkjøleskap hvis man er en ordentlig vinkjenner. Det øker sannsynligheten for at vinen blir oppbevart under perfekte forhold. Dessverre tar skapene ofte mye plass og det fører oss til den alternative løsningen, som er et vinkjøleskap med 2 soner.


Et vinkjøleskap som har 2 soner, så har du mulighet for å oppbevare vin som egner seg til modning ved to forskjellige temperaturer. 


Det kan også deles inn, sånn at man har gode vin til lagring i den ene delen og vanlige vin som ikke skal lagres i den andre delen av vinkjøleskapet. 


Flere år tilbake var kvaliteten på vinkjøleskapene ikke den beste, fordi det var spesielt problemer med kuldeinnstillingene. Men det har skjedd mye på denne fronte siden, og i dag er det helt annerledes. Vi er spesielt glade for merket Caso, fordi de har spesialisert seg innenfor blant annet vinkjøleskap. 

De er produsert av kvalitetsmaterialer, som har høye standarder og viktigst av alt, så holder den en konstant temperatur. Vil du være sikker på noe av den beste kvaliteten innenfor kjøleskap til vinflaskene dine, kan du helt klart velge Caso. 


Vinkjøleskap med flere soner

Det er veldig mange gode grunner til hvorfor du skal skaffe deg et vinkjøleskap med 2 soner. I motsetning til sterk sprit som rom, whisky, cognac og lignende, så modner fortsatt vinen etter at den har kommet over på en flaske. Og for å gi det beste modningsforholdet kreves det at temperaturen der vinen oppbevares er konstant. Oppbevarer du vinen din i stua, vil stuetemperaturen variere i løpet av dagen, det er det samme som at temperaturen utenfor også endrer seg. Denne temperaturendringen vil også ha en innflytelse på modningsprosessen for vinen. Blir den utsatt for en temperatur som er for høy, kan det påvirke vinen negativt, akkurat som at det kan ha en negativ innflytelse hvis vinen utsettes for temperaturer som er for kalde.


Med et vinkjøleskap med 2 soner kommer du utenom denne problemstillingen, fordi vinkjøleskapet selv sørger for å holde den konstante temperaturen. Med et vinkjøleskap med 2 soner har du mulighet for å oppbevare to forskjellige vintyper i samme kjøleskap. Det kunne for eksempel være hvitvin og musserende vin, som krever hver deres oppbevaringstemperatur. I stedet for å skaffe seg flere vinkjøleskap kan du nøye deg med ett. 


Uten de gode forutsetningene for en optimal modningsprosess, så vil vinen også ha den ideelle serveringstemperaturen når du ønsker å åpne flasken og servere den for gjestene dine. 


Hvis du er blant de vinentusiaster som absolutt ikke ønsker å gå på kompromiss med vintilbehøret og utstyret til vinen din, så vil et vinkjøleskap med tre soner være et utrolig bra valg. 


Du kan blant annet rette blikket mot Winemex 145 triple zone, som gir deg mulighet for å oppbevare vinen i tre forskjellige kjølesoner. Det er med andre ord både plass til oppbevaring av rødvin, hvitvin og bobler.


Bortsett fra første variant som har tre imponerende soner der det også er plass til 145 flasker med vin, så er det også et veldig flott skap, som er laget i svart lakkert stål, hyller i bøketre, samt LED-lys i toppen og sidene.


Andre fordeler ved Winemex variant er at det også ikke lager mye lyd, og det er også et karbonfilter som holder vinkjøleskapet luktfritt. 


Det er generelt mange fordeler med å velge et vinkjøleskap med flere soner, men det viktigste av alt er at det skal passe til dine interesser og behov. 


Det er nemlig ikke alltid at et vinkjøleskap med flere soner er veien å gå. Hvis din store lidenskap utelukkende er en bestemt type vin for eksempel hvitvin, så kunne det være aktuelt med et vinkjøleskap bestående av en enkelt sone. Dermed har du perfekt temperert vin. 

Unngå sollys og rystelser i vinkjøleskapet ditt

For å oppbevare vinen din helt riktig så er temperaturen nok den viktigste faktoren. Deretter er det sollys og rystelser.


Velger du et kjøleskap med vanlig glass skal du sørge for at det står i et mørkt rom. Alternativt kan du velge et vinkjøleskap med UV-glass. Det fjerner mange av UV-strålene fra sollys, men det anbefales fortsatt å velge et mørkt sted. 


Rystelser kan også være med på å ødelegge en perfekt modning, derfor bør du også forholde deg til materialet som hyllene er laget av. For eksempel har vinkjøleskapene fra Caso og flere av de andre merkene hyller i tre. 


Og det er altså ikke kun på grunn av estetikken. Hvis det skulle skje noen rystelser så blir ikke tre like påvirket som for eksempel stål. 


Men bor du et sted der du daglig kjører tog eller en annen form for tung trafikk, så kan det være en ide å stille kjøleskapet ditt på gummiklosser for å sikre deg best mulig mot unødvendige skader på vinen. 

Hvilket vinkjøleskap skal jeg velge?

Det store spørsmålet er naturligvis hvilket vinkjøleskap som er det beste til behovene dine. Har du ikke en så stor samling av flasker som skal ligge og bli lagret, så kunne det ha vært en god ide med det mini vinkjøleskap.


Dette kjøleskapet er også ideelt hvis du har noen vin som skal drikkes snart, og derfor skal ha den helt perfekte serveringstemperaturen før du åpner dem. Det er ikke plass til mer enn seks flasker, så hvis du har et stort lager kan du potensielt støte på kapasitetsvansker. 


I den helt andre enden av skalaen finner du et kjøleskap som SV 133. Her får du et vinkjøleskap med plass til 132 flasker, som også har tre kjølesoner. 


Her kan du oppbevare mange av vinflaskene dine på en gang, og du kan også ha de samlet i samme kjøleskap, selv om de skal lagres ved forskjellige temperaturer. 


Har du ikke et veldig stort vinlager vil en løsning som denne være unødvendig, og derfor handler det om først og fremst å finne ut av hvilket behov du potensielt får bruk for når du skal finne det beste vinkjøleskapet til deg. 

Integrert vinskap

Orker du ikke tanken om å ha et stort kjøleskap stående å ta masse plass, så kan vinkjøleskapet ditt integreres i kjøkkenet eller i et annet rom der det gir mening for deg.


Det smarte med å få innebygde vinskap er at det ikke står og tar masse plass. Det er bare en skapluke som skal åpnes i veggen og så har du direkte adgang til perfekt temperert vin. Her hos BarLife vil vi anbefale deg vinskap innbygging med plass til 18 flasker. 


Gjør innstalleringen av vinkjøleskapet ditt til en god designmessig opplevelse, som ikke leder til frustrasjon og plassmangel. Men løsningen fra Winesafe er du allerede et godt skritt på vei. Du kan eventuelt velge å plassere vinglassene dine tett på det innebygde vinkjøleskapet, slik at du har rødvinsglassene dine og hvitvinsglassene dine i nærheten, eller så kan du også ha et kjøleskap med vinskap. 


Vi har ofte et vinkjøleskap på tilbud inne på siden vår, derfor er det en fordel å holde seg oppdatert på sortimentet, slik at du alltid er sikret de skarpeste prisene. Vi har et stort utvalg av mange forskjellige vinskap, så det er noe for alle. Vi har både smale vinskap, store vinskap, smale kjøleskap, ølskap, frittstående vinskap. Vi har også både billig vin og dyr vin, slik at det er noe til alle prisklasser. 


Du er alltid velkommen til å finne inspirasjon blant vårt store produktutvalg, der du kan finne alt hva hjertet begjærer innenfor utstyr til baren. 


Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna