Sous vide til tilberedning af det perfekte kød
Sous vide for perfekt køtt
Der er ingen tvil om at sous vide er den enkleste måten å få det perfekte stykke kjøtt. Metoden brukes av profesjonelle restauranter, men i økende grad også i private hjem. Årsaken er det perfekte resultat og brukervennligheten. Vi tilbyr kjøkken -og barutstyr for både restauranter, kafeer og private. Derfor omfattende utvalg av maskiner vidt. Lyst til å lære mer om denne matlagingsmetoden, så bare klikk her

Enkel matlaging med sous vide
Vi vet alle situasjoner hvor du må lage mat for gjester og en kjøtt har fått for mye eller for lite. Det kan skje med hvem som helst, og forekommer også i profesjonelle kjøkken. Den enkleste snarvei til perfekt kjøtt, bruker sous vide som en matlaging metode. Å steke kjøtt på denne måten, ikke krever noen spesielle ferdigheter på kjøkkenet, og derfor blir det mer og mer brukt i private hjem. Faktisk, mange anser at metoden er enklere enn vanlig matlaging kjøtt. Det er bare en ulempe, og det er på tide. For matlaging resultatene vil være perfekt, det tar ofte ca 2 timer for biff. Tid er også en fordel fordi det er vanskelig å lage mat for en lang tid. Er ens gjester forsinket, så bare la kjøttet ligge i badekaret.
Vakuum poser for sous vide
selv om det er en enkel matlaging metode, så er det få ting som er viktig å holde styr på. Sous-vide består av et vannbad, som er oppvarmet til en viss temperatur. Temperaturen at du vil at kjøttet skal ha. Hvis du vil bruke en sous vide stav, sørg for at sous vide wand, kan holde temperaturen på ønsket volum. En sous-vide max stang som kan varme 10 liter vann, kan ikke ganske enkelt ikke holde temperaturen på mer vann. Det er også viktig å bruke riktige støvsugerposer. Det er ikke et salgstriks, men et viktig poeng som bør følges. Ikke alle vanlige fryseposer er egnet for høye temperaturer, og slik at de kan utskille skadelige stoffer fra plasten. Alle vakuumposer i området, som er utformet for høye temperaturer og direkte kontakt med mat.
Fordelene sous vide
Den største fordelen med sous vide er selvfølgelig at du kan få det samme kjøttet perfekt tilberedt. I tillegg gir det muligheten til å være veldig fleksible i forhold til matlaging tid. Man kan utsette sin kjøtt i en vakuumpose og deretter i badekaret. Biff som ville ligge i badekaret i ca 2 timer, men det er der lenger, så ikke bekymre deg for det. Fisk trenger ca 30-50 minutter. Foruten kjøtt er perfekt, er det også mulig å levere kjøttet smak. Det er bare å sette krydder og litt smør i vakuum posen med kjøtt. På den måten kan du gjøre alt forberedelse for kjøtt før gjestene kommer.