Dessertvin

Dessertvin i mange afskygninger

Har du laget en nydelig dessert for dine gjester, skal du nesten også servere en dessertvin til den. Dessertvin er ikke så mye brukt, men vi kan se en stigende interesse for vintypen. Er du ny i forhold til denne typen vin, så det er en god idé å se gjennom vårt sortiment. Vi har en detaljert beskrivelse for hver flaske. Dessert vin er ikke noe du drikker mye av. Vanligvis er et eller to glass nok, enten det er dessert eller ost. Les mer om hva du kan forvente deg av vinene her

Loading...
Set Ascending Direction
 1. VPP, Vinology Preservintage Wine VPP by 5853 color Svart
  VPP, Vinology Preservintage Wine
  125,00 kr
 2. 10%
  SALE
  JANEIL SARRAT DEL MAS ØKO- Orange Vin 2020 4036243 color Svart
  JANEIL SARRAT DEL MAS ØKO- Orange Vin 2020
  Special Price 265,50 kr Regular Price 295,00 kr
Set Ascending Direction

Mange forskjellige typer dessert vinneren

er ikke bare én type dessert som du alltid serverer. Dessert vin er en slags begrep for mange ulike typer vin, som alle har til felles at de er søte. En av dem, som du kan kjøpe, for eksempel, sherry, som er en klassisk dessert. En sherry kan betraktes som en likør, og opprinnelsessted i Sør-Spania. Den brukes til å beskrive likør, er å stoppe fermenteringen når alkoholen tilsettes til vin. Dette betyr at vinen får lov til å gjære, og når fermenteringen ønskes stoppet, slik at ren alkohol tilsettes. Den lange gjæring bidrar til å gi sherry sin sødme og myk kropp. Samtidig tilsetning av alkohol, sherry oppnå en høyere alkoholinnhold enn vanlig vin. Sødme og høyere alkoholinnhold, er det som kjennetegner denne type vin.

Madeira dessert vin

er annerledes og veldig populær versjon er Madeira. Madeira har blitt produsert i mange århundrer - faktisk tilbake siden 1600-tallet. Siden da har det alltid anvendes den samme fremstillingsmetode. Under produksjonen av denne type dessert viner gjennomgå en spesiell scene kalt 'Estufagem''. Estufagem er en varme vin. I gamle dager varmestress i flere måneder under transport av vin. Transporten fant sted i slutten av våren og forsommeren slik at solen hadde en stor innvirkning. Nå kommer Estufagem i kjellere, oppvarmet sommer luft, og kan lett overstige 30-35 grader. Velg en rimelig versjon av Madeira, er Estufagem sikkert skjedd i store ståltanker. Det gir ikke den samme rike og komplekse smaksopplevelse. I tillegg til den unike varme, så fylte fat er aldri helt. Vil bli tillatt mye luft, og dermed oksygen i tønnene. Det gir en spesiell oksidert arom, farge og smag.

Den riktig dessert til desserten

Når velger en dessert for dessert, er det noen tips som kan følges. Først er det om å være i kontroll over dessert. Ingrediensene er avgjørende for vin du trenger. Portvins er bra for desserter med frukt og kremet desserter ala Creme Brulee. Den nevnte Madeira er det riktige valget hvis du serverer ost. Kanskje et ostebrett med ulike nøtter og tunge syltetøy til. Sherry også serveres ofte når serverer ostebrett. Det går bra med sterk ost og tørket og kandisert nøtter. Siden det sjelden drikker mye vin for en dessert, anbefales det at du går opp litt i pris og kvalitet. Snarere en kvalitet flaske enn to billigere versjoner. Serveringstemperatur er rundt 12-14 grader på de fleste dessertviner.

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna