Kjøp Tonic vann online - Stort utvalg hos Barlife.no

En af de mest brukte drikker til å toppe drinkene og cocktailene med er tonic vand.

De kan variere mye i smak og mengde av kullsyre. Det finnes derfor helt sikkert en flaske som passer til deg og drinkene dine. Tonic vann er et must-have til baren, spesielt hvis det står Gin and Tonic på menyen. Fordi en Gin og Tonic er så enkel så er det viktig med ingredienser av høy kvalitet. Les mer her

Loading...
Set Ascending Direction
Page
 1. Franklin & Sons Tonic Water FL 20 66013 by Franklin & color Svart
  Franklin & Sons Tonic Water FL 20
  38,75 NOK
 2. Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl 65045 by FEVERTREE color Svart
  Fever-Tree Mediterranean Tonic 20cl
  29,00 NOK
 3. Fever-Tree Bringebær og Rabarbra 50cl 65440 by FEVERTREE color Svart
  Fever-Tree Bringebær og Rabarbra 50cl
  48,75 NOK
 4. Schweppes Mojito 33 cl. Schweppes3 by SCHWEPPES color Svart
  Schweppes Mojito 33 cl.
 5. Schweppes Citrus Mix 33 cl. Schweppes1 by SCHWEPPES color Svart
  Schweppes Citrus Mix 33 cl.
 6. Fever-Tree Indian Tonic Water Boks 15cl 66526 by FEVERTREE color Svart
  Fever-Tree Indian Tonic Water Boks 15cl
  28,75 NOK
 7. Franklin & Sons, Naturlig Rose 20 cl 66041 color Svart
  Franklin & Sons, Naturlig Rose 20 cl
  38,75 NOK
 8. Noda, Rosa Grapefrukt 33cl 66525 by Noda color Svart
  Noda, Rosa Grapefrukt 33cl
 9. Fatdane Indian Tonic 20 cl. 66105 by 1724TONIC color Svart
  Fatdane Indian Tonic 20 cl.
  38,75 NOK
 10. Franklin & Sons, Rosa Grapefrukt 20 cl 66042 color Svart
  Franklin & Sons, Rosa Grapefrukt 20 cl
  38,75 NOK
 11. Fever-Tree Light Lemon Tonic 50CL 65871 by FEVERTREE color Svart
  Fever-Tree Light Lemon Tonic 50CL
  48,75 NOK
 12. Dobbel nederlandsk agurk og vannmelon smak 20 65363 by DOUBLEDUTC color Svart
  Dobbel nederlandsk agurk og vannmelon smak 20
  38,75 NOK
 13. Fatdane Rosa Drue 20 cl. 66108 by 1724TONIC color Svart
  Fatdane Rosa Drue 20 cl.
  38,75 NOK
Set Ascending Direction
Page

Historien om tonic vann

Tonic vann stammer helt tilbake til 1700-tallet. Den gang var malaria utbredt og et stort problem. På den tiden fant man ut at kinin kunne ha forebyggende effekt på sykdommen og samtidig som den også kunne behandle den. Britiske tropper ble på det tidspunktet smittet med sykdommen og legene fikk i oppgave å finne et middel mot det. Kinin utvinnes av barken fra et kina tre. Den har en veldig bitter smak i konsentrert form, så det er ikke behagelig å drikke den ren. Men da den ble tynnet ut med vann ble det mulig å drikke den og det var starten på tonic vann. For å gjøre det enda bedre å drikke tilføyet man kullsyre i drikken. Gin og Tonic stammer fra samme tid der alkoholen ble drukket i store mengder av troppene. De fant på å blande tonic vann med gin og tilsatt forskjellige sitrusfrukter. Senere har det blitt utviklet mye på den ikoniske drinken.

Godt tonic vann til din gin og tonic

En Gin & Tonic oppskrift er veldig basal og enkel å lage. Derfor er det veldig viktig at det blir brukt ingredienser av god kvalitet. I den klassiske drinken blir det alltid brukt gin, tonic og sitrusfrukter. På den tiden den ble oppfunnet fantes det ikke mange forskjellige gin eller tonic vann, og derfor var det heller ikke mulig å eksperimentere så mye. Senere så har det endret seg veldig, og derfor kan det være vanskelig å finne akkurat de ingrediensene som passer sammen. Det har også ført til at man kan lage mange forskjellige gin og tonic oppskrifter, som gjør det mulig å lage mange forskjellige variasjoner av den fantastiske drinken. Tonicvann har en bitter smak fra kininen, men i dag så er det mulig å få de med andre smaker også. Gin har tradisjonelt undertoner av enebær, som gir en granlignende smak. I kombinasjon supplerer de to smaker hverandre bra. Velger du å servere en Gin & Tonic med en gin som har en kraftig smak av for eksempel appelsin, skogsbær eller blomster, vil man ofte bruke en klassisk ren tonic. Et annet element som er veldig viktig for din Gin & Tonic er å servere den i et gin og tonic glass, da vil du virkelig merke forskjellen. Et godt gin og tonic glass gir drinken mulighet til å utfolde seg, akkurat som en god rødvin i et rødvinsglass.

Dyrt eller billig tonic vand

Man kunne kanskje tro at det beste tonic vannet også er dyrere enn annet tonic vann, men sånn er det nødvendigvis ikke. Det kommer helt an på hvordan man skal bruke tonicen og hvilken smak den skal ha. Noen produsenter av gin har utviklet spesielle tonics, som passer perfekt til deres gin. Velger du å servere en helt klassisk Gin & Tonic, er et godt råd å velge en tonic av god kvalitet, fordi man vil kunne legge merke til alle smakene, som for eksempel Fever Tree Tonic Water. Skal du derimot lage drinker eller cocktails som bare skal toppes med tonic, kan du helt klart velge en billigere utgave som J. Gasco Indian Tonic. Kort sagt så skal du velge et tonicvann av høy kvalitet, hvis det er en stor del av drinken. Du kan velge en billigere, hvis den er en mindre del av drinken.

De beste tonic merkene på markedet

Her hos BarLife kan du finne noen av de mest anerkjente merkene innenfor tonicvann. Noen av våre absolutt favoritt merker er 1724 Tonic, Fentimans Tonic og Thomas Henry Tonic.Vi har allerede fremhevet tonic water fra Fever Tree, som virkelig har plassert seg høyt oppe på ranglisten når det kommer til tonic vann. De vekter kvalitet høyt og bruker derfor også kun de beste råvarene i sitt tonic vann. Det vil blant annet også si at kininen som de bruker kommer fra de orginale Chinchona trærne, som kan oversettes til febertrær, og det er der Fever Tree har fått navnet sitt fra. Fever Tree er spesielt gode til å lage Tonic Water, som i samspill med enhver gin eller vodka vil lage noen helt fantastiske Gin & Tonic eller Vodka & Tonic. Fever Tree produserer mange forskjellige smaksvarianter og det betyr at de kan målrette seg til flere forskjellige segmenter. De har blant annet utviklet den fantastiske Fever Tree Mediterranean Tonic Water, som er ideelt til å blande i vodka, fordi smaken av kinin ikke er så sterk i denne varianten. Det betyr at den bitterheten som spiller så godt sammen med gin, har blitt tonet ned. Du vil derfor få en utgave som er mer krydret.

Tonic vann med smak

Kanskje har du lagt merke til at den nåværende Gin & Tonic epoken har medført et marked som boomer av nye eksperimenterende produkter, spesielt nye smakstilsetninger i de ellers tradisjonelle komponentene. Både gin markedets oppfattelse av hvordan gin reelt kan se ut blir endret nesten daglig i takt med at mange destillerier tilsetter et hav av forskjellige botanicals i ginen sin. Her kunne Whitley Neill vært et godt eksempel på et destilleri, som i den grad er blitt hyllet for sin oppfinnsomhet. Men også innenfor tonicbransjen skjer det ting og saker. Det er altså ikke kun den kinin-karismatiske smaksdominansen man finner. Nå kan du også få grapetonic, tonic med hylleblomst, agurktonic og mye mer. Det betyr altså at du har mange muligheter til å finne de smakssammensetningene som du liker best. Hører du til den befolkningsgruppen som ikke jubler over å få servert en Gin & Tonic, så er det altså mulighet for å sette sitt eget preg på den. Noen vil mene at et er et no-go. At Gin & Tonic bare bør inneholde de faste ingrediensene, og vi vil også advare om at noen nye smakstilsetninger kan virke litt parfymerte, men det er til gjengjeld mange variasjoner som vil gjøre deg en smaksopplevelse rikere. Alt i alt er vi store fans av den innovasjonen, som skjer på tonic markedet og også innenfor Gin og Tonic bransjen.

Tonic vann er like helbredende som medisin

En gang var konsentrasjonen av kinin i tonic vann så høy at engelskmennene drakk tonic som medisin mot malaria. På det tidspunkt var de et imperium og de var i gang med å kolonisere seg over hele verden. Mye har endret seg siden den gang, og det gjelder også for innholdet av kinin i tonic, som i dag er vesentlig lavere. Når du lager deg en god Gin & Tonic i dag er den eneste bivirkningen at du kan bli litt bakfull av den. Indianerne fra Andes fjellene brukte kinabarken som naturmedisin, og da europeerne kom til i 1600-tallet, oppdaget de at kinabarken kunne brukes som et middel mot å kurere malaria. Dette var fordi kininen gikk inn og drepte malariaparasittene. Dog kan en for høy dosering av kinin være direkte skadelig, og hvis en person inntar for mye kan de ha negative konsekvenser i form av kroniske funksjonsnedsettelser. Men det er ingen grunn til bekymring når du drikker din Gin & Tonic. Du kan med fordel drikke tonic hvis du lider av krampe i benene, fordi kinin i små mengder kan gå inn og hjelpe på dette. Da kan du fort finne en legevitenskapelig unnskyldning til å alltid ta deg en Gin & Tonic.

Den gode gin & tonic

Du kan helt sikkert finne mange varianter av gin og tonic. Noen liker gin og tonic med agurk, andre liker det med sitron eller lime. Det vil også være stor forskjell på hvilke blandingsforhold en gin og tonic blir proporsjonert på, som naturligvis også vil spille en stor rolle for hvordan din Gin & Tonic kommer til å smake. Vi har samlet de klassiske ingrediensene i et såkalt gin og tonic sett, som både inneholder gin og tonic glass fra Lyngby glas, en flaske Naud Gin og fire flasker Tonic Water. Med et sett eller en gaveeske får du dermed alt du trenger samlet på en gang, og det kan du også gi i gave til en du er glad i.Hos BarLife er vi glad i den helt klassiske Gin and Tonic, som i bunn og grunn inneholder de ingredienser som drinkens tittel indikerer. For å lage en klassisk gin og tonic trenger du følgende: • 4 cl gin• 10 cl tonic• Isbiter• En skive sitron til pyntFørst fyller du et gin and tonic glass med isbiter og så tilsetter du ginen. Så topper du bare glasset med tonicvann og pynter med en sitronskive. Så letter det å lage en av de aller mest populære drinkene hjemme.

Alkoholfri cocktails

Hvis du ønsker å lage cocktails uten alkohol så er mocktails noe for deg. I forbindelse med tonic så finnes det faktisk flere gode forslag på drinker som du kan servere uten alkohol.Under har vi skrevet et forslag på en mocktail som kan serveres som en alkoholfri velkomstdrink, men også som en god after dinner-cocktail, men du kan også nyte den i sommerværet på terrassen. Alkoholfrie drinker og cocktails er et perfekt alternativ hvis man ønsker å slippe å være hangover, og det er også ideelt for gjester som kjører bil eller hvis man for eksempel er gravid.

Virgin & tonic

En klassisk gin og tonic er en hit blant mange. Det er en velkjent drink som finnes i mange forskjellige varianter. Denne varianten er uten alkohol og derfor er det en virgin utgave av den populære klassikeren. Den smaker like så godt som den pleier, men den er bare uten alkohol. Du trenger følgende for å lage en Virgin gin og tonic:

• 5 cl GinISH

• 10 cl tonicvann

• Isbiter

• Eventuelt sitron til pynt

Fremgangsmåten er som følgende:

1. Tilsett alle ingrediensene i et gin tonic glass og rør rundt

2. Pynt eventuelt med sitron

3. klar til serveringHos BarLife finner du hele tiden forskjellige varianter av Tonic Water på tilbud, så du kan helt sikkert gjøre en god handel hos oss. Vi har også et stort utvalg av mange forskjellige tonicvann, så du kan gå på oppdagelse i vårt sortiment og samle inspirasjon til hvilket tonicvann du skal kjøpe neste gang. Med denne informasjone vil du kunne lage den beste gin & tonic neste gang du skal eksperimentere i kjøkkenet.

Riktig god fornøyelse!

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna