VITENSKAPELIG BEVIST – SÅNN FÅR DU MEST UT AV CHAMPAGNEN DIN

Loading...
VITENSKAPELIG BEVIST – SÅNN FÅR DU MEST UT AV CHAMPAGNEN DIN

VITENSKAPELIG BEVIST – SÅNN FÅR DU MEST UT AV CHAMPAGNEN DIN

Har du noen gang tenkt over hvorfor champagne alltid blir servert kjølig? Naturligvis gir tanken om lunken champagne ingen mening, og har du smakt et glass med lunken champagne har du ikke behov for å stille deg dette spørsmålet.

Selv om det er allmenn viten at du skal kjøle champagnen din, er det allikevel de færreste som kjenner til de vitenskapelige begrunnelser som rent teknisk forklarer sammenhengen mellom champagnens temperatur og den opplevelsen som du sitter med.

Derfor har vi skrevet dette blogginnlegget der du kan få en helt ny forståelse for hvordan du kan få mest ut av champagnen din

 

FRANSKE FORSKERE OG INFRARØDE TERMOGRAFISKE MÅLINGER

Det kommer sikkert ikke som en overraskelse at det er franske forskere som er hovedaktøren bak den store champagnevitenskapen, fordi Frankrike er champagnens hjemland. Helt lavpraktisk så testet de franske forskerne champagnen ved mange forskjellige temperaturer. De skjenket det opp i det slanke fluteglasset og ved hjelp av infrarøde termografiske analyseapparater kunne de se hvor mye Co2 som forsvant ut av glasset.

 

BEVAR SÅ MANGE BOBLER SOM MULIG

Konklusjonen består av flere de er. Den første delen handler om champagneboblene og den viktige rollen den har med å bevare så mye smak, lukt og følelse som mulig. I første omgang får du mest ut av champagnen din ved å bevare så mange av boblene som du kan.

 

JO KJØLIGERE JO BEDRE

Resultatet av den omfattende forskningen viste at champagne som blir servert ved 4 grader bevarer mange flere bobler enn champagne som blir servert ved 12 og 18 grader. Den kjølige champagnen gir deg en bedre følelse av alle de fine nyansene som champagnen har å by på enn den som er lunken.

 

SKJENK OPP SOM OM DU VILLE SKJENKET EN FATØL

En detalj som er ganske viktig er selve måten man skjenker på. Du skal tenke litt på samme måte som når du serverer et fatøl. Hell sakte opp langs glasskanten ellers vil champagnen miste mange av boblene sine.

 

BRUK DE RIKTIGE GLASSENE

Glassene har en stor innflytelse på den samlede champagneopplevelsen. Vi vil anbefale deg å bruke de klassiske fluteglassene eller et tulipglass. Men du kan lese mye mer om hvilket champagneglass som er best.

 

CHAMPAGNEKJØLEREN HOLDER CHAMPAGNEN DIN KALD

En ting er å servere champagne som allerede er avkjølt. Her kan du ha et vinkjøleskap som du lett kan innstille på den temperaturen som du ønsker at vinen eller champagnen skal oppbevares på. Når champagnen først er åpnet og de første glassene har blitt skjenket, så er det bare å holde flasken avkjølt. Til dette formålet synes vi at du skal bruke en champagnekjøler.

I stedet for å gå fram og tilbake imellom selskapet og kjøleskapet når noen trenger mere champagne i glassene så kan du bare plassere champagneflasken i champagnekjøleren som du har stående på bordet. På en lun sommerdag kommer champagnekjøleren deg også til unnsetning. Selv om solens varme stråler treffer champagnen vil champagnekjøleren fortsatt holde champagnen på en perfekt avkjølt temperatur.

Det finnes utrolig mange forskjellige størrelser og design, så vi vil gjerne vise frem noen varianter av champagnekjølere, så du lettere kan få en følelse av hva som passer til stilen din.

 

PALACE CHAMPAGNEKJØLER

Her har du en veldig flott champagnekjøler som overholder alle de tradisjonelle designmessige forventningene. Et veldig enkelt og elegant utseende, som får den til å fremstå som utrolig eksklusiv, og ikke minst så får det champagnen til å fremstå som veldig eksklusiv.

Du kan også ha flere flasker i denne kjøleren, og når du først har fått Palace champagnekjøleren så vil du fort finne mange anledninger til å bruke den.

 

CHAMPAGNEKJØLER MED HJORTEHODE

For å demonstrere hvor kunstneriske varianter du kan finne, har vi funnet denne fantastiske dekorative champagnekjøleren frem. I motsetning til champagnekjøleren over, er denne mye mer pompøs. Den har et eksklusivt uttrykk, men her er det mye mer iøynefallende. Denne flotte champagnekjøleren har en fot som er formet som et hjortehode, der selve geviret er det som bærer skålen.

Denne dekorative kjøleren passer veldig godt til et formelt selskap der det er litt høyere forventninger til borddekkingen, maten og lignende.

 

CHAMPAGNEKJØLER PÅ STATIV

Hvis du ikke vil ha at champagnen din skal stå direkte på bordet, men kanskje ønsker du en flott måte å plassere den ved siden av bordet, så skal du skaffe deg et stativ til champagnekjøleren din. Stativet gjør det mulig å plassere champagnekjøleren litt mer diskret så den ikke tar for mye plass og for mye fokus midt på bordet.

Den fungerer perfekt til både utendørs og innendørs bruk, så det er mange forskjellige måter man kan bruke denne på.

For å oppsummere hva som er viktig når man serverer champagne så er det temperaturen og måten man skjenker på. Champagnen skal alltid serveres avkjølt og en veldig god måte å bevare den kjølige temperaturen på er å bruke en champagnekjøler. Med en stilfull champagnekjøler kan du alltid by gjestene dine med på den beste champagneopplevelsen.

 

God fornøyelse!

 Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna