VERDENS BESTE KORKETREKKER

Loading...
VERDENS BESTE KORKETREKKER

Har du noen gang tenkt over hva som gjør en god korketrekker bra? Det har du sikkert ikke, da det ikke er et tema som særlig mange interesserer seg for. Men hvis du jobber innenfor tjenerfaget eller er opptatt av vin vil du plutselig ha noen holdninger om hvilken korketrekker du synes er best.

Der er klart at det er delte meninger om hvilken korketrekker som er den beste i verden. Vi vil ta utgangspunkt i tjenerkorketrekkern, det er helt klart den mest utbredte, og det er også den korketrekkeren som de fleste fagfolk peker på som den beste.

Tjenerkorketrekkeren er altså verdens beste korketrekker.. Men hvorfor er den egentlig det?

 

KORKETREKKERENS SVAR PÅ LOMMEKNIVEN

En av de gode grunnene til hvorfor tjenerkorketrekkeren er likt av mange, er fordi den har mange funksjoner som har blitt samlet i et verktøy. Det er akkurat som lommekniven. Her har du også de viktigste funksjonene samlet i en, uten at det skal være ekstra vanskelig.

Blant annet er tjenerkorketrekkeren utstyrt med en spiral i stedet for en skrue, det gjør at det er mye enklere å skru ned i korken. Også uten at korken blir ødelagt.

En annen flott detalj er kniven, den skal helst være bueformet. Kniven blir brukt til å skjære folien vekk fra korken, fordi denne kan bli trukket opp av vinflaskens hals. Grunnen til at den helst skal være bueformet er så den skal følge flaskehalsens runding mer naturlig.

En tredje og veldig viktig element er selve løfteenheten. Denne må gjerne være i to etasjer, da har du mulighet til å trekke korken helt opp uten at du er nødt til å bruke unødvendige krefter. På den måten blir korken trukket ut i en mer konstant bevegelse, og det gjør det mye enklere.

 

HVORDAN SKAL MAN BRUKE TJENERKORKETREKKEREN?

Det kan være at du ikke har så mye erfaring med å trekke opp vin. Selv om det ser lekende lett ut så kan de første par gangene være litt utfordrende før du får taket på det. Derfor vil vi beskrive for deg hvordan du bruker en tjenerkorketrekker.

Step 1: Korketrekkeren vil være lagt sammen, så det første du gjør er å åpne den, sånn at spiralen er klar til å bli skrudd ned i korken. Nå vil du stå med løfteenheten og spiralen, som går parallelt med hverandre. Samtidig vil det også være et håndtak som du hele tiden holder fast i når du trekker korken opp.

Step 2: På enden av håndtaket sitter folie kniven. Denne kan du slå ut, da kan du få et rett snitt og skjære folien fra flaskehalsen, da kommer du helt fritt ned til korken.

Step 3: Når du har skjært vekk folien, så plasserer du spissen av spiralen sentralt i korketrekkeren, og etterpå begynner du å skru ned i korken.

Step 4: Når skruen er godt nede i korken, kan du plassere den øverste kroken på løfteenheten på munningen av flaskehalsen. Du skal ha et godt grep rundt håndtaket og trekk korken forsiktig opp. Når det ikke er mere motstand kan du sette den nederste kroken på løfteenheten på flasken, og deretter kan du trekke hele korken opp.

Nå har du trukket vinen opp og du kan nå gjøre deg klar til servering. Da trenger du selvfølgelig noen flotte vinglass.

Hvis du fortsatt er litt usikker på hvordan en sånn korketrekker virker, så vil vi anbefale deg at du ser et par guidede videoer på youtube. På den måten kan du lettere visualisere prosessen og du vil fort bli en ekspert på å trekke opp vin.

 

DE GODE TJENERKORKETREKKERNE

Det siste vi vil vise deg i vinens vidunderlige verden, er tre gode tips til hvordan din neste korketrekker kan se ut.

 

LAGUIOLE KORKETREKKER

Først skal vi til franske Laguiole, hvis det er noen som forstår konseptet om å lage flotte produkter til vin, ost og lignende så er det dem. Denne tjenerkorketrekkeren er laget av et flott lyst tre, som både ser flott ut og det er flott for kropp og sjel.

Når du allikevel skal skaffe deg en god vinopptrekker, kan du kjøpe deg en av flott fransk kvalitet.

 

MINI GHEMME GRAND CRUE SOMMELIER KORKETREKKER

Vi blir i det eksklusive hjørnet, der man setter estetikken høyt og det er kun de fineste materialene som blir brukt.

Grand Crue Korketrekkeren er en av sommerleirenes favoritt. Det kan være vanskelig å sette presise ord på hvorfor, men så snart du har korketrekkeren i hånden så vil du ikke være i tvil om hva slags kvalitet den har.

Den er litt mindre enn de fleste tjenerkorketrekkere, men dette er bare en fordel hvis du for eksempel skal ha den i lommen eller transportere den fra A til B.

 

NEBBIOLO KORKETREKKEREN

Til slutt har vi denne flotte korketrekkeren. Den er litt dyrere enn de to andre korketrekkerne som vi har presentert for deg, men her får du virkelig noe flott for pengene.

Nebbiolo er for luksusdyret som virkelig setter pris på detalj og kvalitet på et annet nivå. Derfor passen denne utrolig bra til deg som liker å være midtpunktet og som går litt mer opp i vin enn en gjennomsnittlig person.

Nå har du allerede blitt litt klokere på hvilken type korketrekker du skal ha tak i. Mangler du fortsatt litt inspirasjon kan du prøve å lese guiden vår til de beste korketrekkerne. Kanskje kan den hjelpe deg litt på veien.

Husk at du alltid kan finne god vin, flotte vinglass og naturligvis korketrekkere i høy kvalitet her hos BarLife, her står vi alltid klar til å hjelpe deg.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna