SUGERØRS GUIDE – ALTERNATIVER TIL SUGERØRET I ENGANGSPLAST

Loading...
SUGERØRS GUIDE – ALTERNATIVER TIL SUGERØRET I ENGANGSPLAST

Sugerør som er fremstillet av plastikk hører nesten til i fortiden. Fokuset på klimaet har steget og nå finnes det sugerør i mange forskjellige varianter, de er både miljøvennlige, bionedbrytelige, gjenbrukbare og bæredyktige. Heldigvis kan vi fortsatt kjøpe sugerør, så man kan drikke cocktailer, smoothier, is-kaffe og mye mer med fine sugerør. Det viktigste er at vi kan gjøre det med omtanke for miljøet og klodens fremtid. Hvis du gjerne vil vite litt mer om de forskjellige alternativene til plastikksugerør, så kan vi anbefale deg at du leser med under der vi presenterer noen av de mange forskjellige valgmulighetene.

 

Engangs- eller gjenbrukbart sugerør

Når vi snakker om sugerør så kan vi se på to kategorier, der det finnes engangsvarianten samt en gjenbrukbar variant, som kan bli brukt flere ganger. Engangsvarianten blir produsert i forskjellige materialer som en alternativ utgave til plastikksugerøret. Engangssugerøret finnes blant annet i papp, papir samt andre bionedbrytelige utgaver. Det gjenbrukbare sugerøret kan man få glede av i lang tid, fordi du lett kan rengjøre det og bruke det om og om igjen.

Felles for begge kategoriene er at de begge to finnes i forskjellige materialer, men utover det kommer de også i forskjellige størrelser, farger og mønstre, så du kan helt sikker finne noe som passer til dine ønsker.

 

Plastikksugerørets alternativer

Nå har vi beskrevet at plastikksugerøret har blitt erstattet av et mere bæredyktig alternativ. Iblant finnes det også noen utgaver i plastikk, men da er det enten plastikk som er bionedbrytelig eller gjenbrukbart. Hvis du er ser etter et alternativ til det klassiske plastikksugerøret, så kan det bæredyktige og miljøvennlige plastikksugerøret være det opplagte valget. Denne type sugerør finnes både i engangs- og gjenbrukbare varianter.

 

De gjenbrukbare variantene har blitt veldig populære. I den forbindelse finnes det utgaver fremstillet i silikon, der du kan kjøpe en samlet pakke med gjenbrukbare silikonsugerør i fantastiske og festlige farger, samt en rengjøringsbørste.

 

Stålsugerør

Blant de gjenbrukbare sugerørene så er stålsugerørene virkelig kommet godt frem. Det er en stilren utgave som typisk både kan brukes til servering av kalde og varme drikker. Størstedelen kan til og med også klare å bli puttet i oppvaskmaskinen, og det gjør de veldig enkle å holde rene. Hvis din forventning er at et sugerør i rustfritt stål kun er sølvfarget, så kan vi fort bevise at dette er feil. Du finner nemlig sugerør i rustfritt stål i flere forskjellige størrelser og former. Eksempler på dette er gunmetal, rainbow eller kobber look. Fordelen med et sugerør i stål eller metal er at de er utrolig holdbare og slitesterke og de er nesten helt umulig å ødelegge. Det er derfor et kvalitetssugerør som du kan ha glede av i mange år fremover.

 

 

Glassugerør

Som beskrevet tidligere så er det gjenbrukbare sugerøret blitt veldig populært og stålsugerøret er et eksempel på dette, men glassugerøret er nesten like populært, hvis ikke enda mere. Glassugerørene er utrolig flotte og estetiske i sitt uttrykk, der du finner utgaver i fremstillet klar glas, men også varianter i fine farger. Akkurat som stålsugerøret så finnes glassutgaven i forskjellige bredder og lengder, så du kan finne både størrelser som passer til noen flotte cocktails og mye mer. Sugerørene finnes også med og uten knekk, så det er noe til alle sine preferanser.

Sammenlignet med stålsugerøret som er robust i kvaliteten, så er glass et mere skrøpelig materiale. Man kan derfor ikke miste de i gulvet, men utover det er de veldig holdbare, enklere å rengjøre og de setter fint prikken over i-en når du serverer drikkevarer til deg selv eller gjestene dine.

Papp- eller papirsugerør

Du har kanskje kommet borti at diverse store fastfood kjeder at byttet ut plastikksugerøret med andre miljøvennlige og bionedbrytbare alternativer. Eksempler på dette er papp- eller papirutgaven som har overtatt plassen til sugerøret i engangsplastikk. Kritikken som har kommet er at papirutgaven har en tendens til å løse seg opp eller bli for mykt i drinken, her finnes det for eksempel utgaver i kraftpapir eller i premium utgaver, så du slipper myke sugerør.

Papirsugerøret finnes i mange forskjellige farger og også dekorative mønstre. Du finner med garanti en versjon som passer til en kommende festlig anledning, enten om det er en bursdag, barnedåp, sommerfest eller noe helt annet.

 

Bambussugerør

Hvis du har lyst på et sugerør som både er naturlig, bæredyktig, bionedbrytelig og gjenbrukbart, så er  bambussugerøret ideelt for deg. Siden de blir fremstillet av bambus så kan både størrelse og bredde variere litt. Bambuslooket bidrar med en flott sommerlig stemning når det blir servert. De er opplagt til å bruke og drikke eksotiske smoothier og friske sommercocktailer.

 

Vi håper at du har blitt litt klokere på de forskjellige alternativene som finnes til sugerøret i plast. Her hos BarLife finner du et bredt utvalg uansett hva du er på utkikk etter, enten om det er engangs- eller gjenbrukbare sugerør. Utover det finnes det forskjellige størrelser, farger og former så det finnes noe til enhver anledning.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna