SÅNN ARRANGERER DU DET PERFEKTE JULEBORDET!

Loading...
SÅNN ARRANGERER DU DET PERFEKTE JULEBORDET!

Julen nærmer seg og det betyr naturligvis også at julebordene står for tur.

Kanskje står du ovenfor en situasjon der du har fått ansvar for å planlegge julebordet i vennegruppen, og dette begynner du å merke, kanskje svetten renner nedover ryggen din? Hvor skal du starte? Hvilke elementer skal til for å sette rammene for at julebordet blir årets beste fest?

Vi vil forsøke å gi deg noen gode råd til hvordan du kan lage et bra julebord. Her gir vi deg en liste med 5 ting som du hvert fall skal ha styr på så julebordet kan bli årets beste fest.

 

Det skal være kontroll på snapsen

Snaps er en obligatorisk del av julebordet. Det finnes utrolig mange varianter og spesielt når vi nærmer oss julemåneden, da bugner butikkene med gode tilbud på årets julesnaps.

Ofte er det den klassiske Røde Aalborg, som blir satt på bordet, men hvis du vil gjøre det ekstra spesielt, kan vi anbefale deg å prøve en av de mange forskjellige julesnapsene.

Akevitten har en veldig ren og klar smak, mens julesnapsen har en litt mer krydret smaksopplevelse. Man har derfor en god mulighet til å utfordre smaksløkene sine.

Hvis du fortsatt ikke føler deg helt overbevist om i hvilken snapsretning du skal gå i, så kan du lese vår snapsguide først. Da blir du enda bedre rustet til å ta den store beslutningen.

 

 

Man skal glass til snapsen

Nå som snapsen har inntatt en så viktig rolle i denne guiden til hvordan du planlegger den beste julefrokosten, så er det vanskelig å komme utenom glassene som snapsen skal drikkes av. Glassene til snapsen kan virkelig ha en avgjørende betydning for hvor god snapsopplevelsen blir.

Det er ikke alltid at vi vil anbefale deg å bruke de riktige glassene. Hvis det er et firmajulebord, eller et julebord med studiet, så er snapseglass i plasts nok den beste løsningen. Både fordi det er mange mennesker, men også fordi at slike julebord ofte blir holdt i noen forsamlingslokaler.

Hvis du skal holde et julebord med kun noen få venner, så gir det stemningen en større autentisitet med de riktige glassene. Vi vil våge å påstå at snapsen blir verdsatt i mye større grad hvis den blir servert i et flott snapsglass. Det er selvfølgelig noe du skal tenke på om passer til den overordnede stemningen til deres julebord.

Hvis man har forberedt seg på en vill fest vil vi ikke anbefale at snapsglassene har den største rollen.

 

Mat trenger man selvfølgelig  

Før den ville festen kan få lov til å starte skal man selvfølgelig gjennom de tradisjonelle mattradisjonene, som følger med et julebord.

Blir du også sulten og mett på samme tid av å tenke på all den maten som venter?

Det starter med sild, som du kan krydre med litt reker og en panert fiskefilet. Etterpå blir det servert medisterpølse, medisterkaker, ribbe, poteter... og dette er bare noe av det.

Vi kan fort bli enig om at det er folks egen skyld hvis de går sulten fra bordet.

Hvis du står og planlegger så kan maten fort ta pusten fra deg. Heldigvis finnes det et hav av lekre muligheter for å få maten både lagd og levert på. På den måten slipper du selv å bruke masse tid på å kjøpe inn og tilberede maten.

Er det et mindre julebord med kun noen få stykker så er det lettere å lage maten selv. Mange avtaler å komme med en rett hver, da blir arbeidsfordelingen mere jevn.

 

Dere skal ha en kleskode! 

Vi skal selvfølgelig ikke diktere hva dere skal eller hva dere ikke skal, men en fest der det er en kleskode kan ofte bli ekstra gode.

Det at det er et krav til påkledning gjør også at folk ofte gjør litt ekstra ut av det. Dette skaper også større forventninger og større glede til arrangementet, og det kan man allerede merke når julebordet har begynt.

Det har ikke så mye å si hva det er, så lenge folk følger kleskoden, da blir det god stemning fra begynnelsen.

 

Gjerne planlegg et underholdene innslag

En god måte å bringe frem den gode stemningen på er å ha planlagt noe underholdning som alle kan delta på.

Du kan arrangere en beerpong turnering, en ølstafett eller noe helt annet. Det er ikke alltid at du trenger å gjøre det så komplisert.

Hvis du vil ha litt mer inspirasjon, har vi beskrevet noen gode drikkeleker i blogginnlegget her. .

Ellers kan du alltid ha små konkurranser, som kommer utover kvelden, og til slutt kårer man en vinner.

De festlige innslagene skal sikre at det skjer noe hele tiden så energien ikke blir borte fra selskapet. Det kan også være en god ide at folk kun skal drikke i en periode hvis festen skal holde ut til langt ut på natten.

Selskapet er det aller viktigste

Rammene man setter for festen har helt sikkert en innflytelse på stemningen, men hvis selskapet er dårlig så kommer aldri julebordet helt opp til de høydene man kan forvente. Derfor er det viktig at du koser deg med de menneskene du bryr deg om, og som du liker å ha det gøy sammen med. Hvis dette er på plass så skal det helt sikkert bli et bra julebord, uansett hvor godt eller dårlig det er planlagt.

Med denne guiden skal du helt sikkert på arrangert årets beste fest. Siden desember nærmer seg med stormskritt så er det bare å komme i gang med planleggingen. Desto før du går i gang, desto kulere blir julebordet du skal arrangere.

God fornøyelse!Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna