HVILKE DRIKKEGLASS SKAL MAN HA I SAMLINGEN?

Loading...
HVILKE DRIKKEGLASS SKAL MAN HA I SAMLINGEN?

Drikkeglasset finnes i mange former og størrelser. Derfor kan det være vanskelig å bestemme seg for hvilket glass man skal ha, og hvor mange man skal ha i samlingen. Glasset finnes også i mange former som har vært sitt formål. I dette innlegget vil vi ha fokus på drikke- og vannglass, og alle de forskjellige typene som det finnes av dette.

 

GLASSET TIL HVERDAGEN

Man kan få glasset i mange former og design med forskjellige egenskaper. Drikkeglasset er blant de hyppigste brukte glassene, fordi de blir brukt på daglig basis til forskjellig kjølende drikke. Hverdagens drikkeglass erofte et flott, men veldig enkelt. Det er et glass som er enkelt og i et klassisk design som er praktisk å bruke, fint å oppbevare i kjøkkenskapet og lett å rengjøre. Glasset er også i en høy, slitesterk og holdbar kvalitet sånn at det kan bli brukt til dagligdagen. Mange drikkeglass som er designet til dette er ofte flotte å se på og derfor kan de også bli brukt til finere anledninger. Et eksempel på dette er de flotte Bormioli Line drikkeglass, de er lagd i et nydelig og klassisk design med riller langs glasset. Det er designet i en slitesterk kvalitet og det gjør at det kan brukes til dagligdagen. Glassets ikoniske fasong gjør at det er mulig å stable glassene og det gjør at de er enklere å oppbevare i kjøkkenskapet.

 

DRIKKEGLASS TIL ENHVER ANLEDNING

Utover hverdagsglassene så finnes det drikkeglass til enhver anledning, også finere anledninger. Drikkeglasset kan være en del av den samlede borddekkingen, der man velger glass i samme serie sånn at borddekkingen fremstår på best mulig måte med de riktige glassene. Kanskje det viktigste av alt er at glassene matcher med hverandre og komplimenterer borddekkingen. Det finnes mange muligheter, enten om du liker elegante krystallglass, farget glas eller noe helt annet. En annen viktig ting når det handler om glass er plasseringen og rekkefølgen på glassene på det dekte bordet.

Glass serier består ofte av glass med fokus på forskjellige drikkevarer, det kan være smaksglass til rom, whisky og cognac. De forskjellige glasstypene har forskjellige estetiske uttrykk, og det skaper også forskjell på glassets egenskaper. Drikkevarer smaker best når de blir servert i det riktige glasset, som for eksempel at vin skal serveres i et vinglass og rødvin i et rødvinsglass og hvitvin i et hvitvinsglass. Champagne smaker selvfølgelig best i champagneglass.

 

MANGE FORSKJELLIGE DESIGN OG STØRRELSER

Drikkeglasset kommer i mange former, og det er forskjell på glassenes størrelse alt etter behov. Mulighetene er mange når det handler om glassets estetiske utseende, fasongen kan blant annet være høy eller lav og utover det kan glasset ha spesielle utforminger. Et eksempel er Bormioli Oriente drikkeglass, bortsett fra den flotte blåfargen har den en fasong som minner om en krystall eller Libbeys Pineapple glass, den er akkurat som navnet, formet som en ananas. Utover det kan glassets uttrykk variere ved at noen drikkeglass har en stilk og andre har et elegant mønster, som for eksempel Primary handcraft glas. Dette glasset har et utrolig flott mønster og farge på seg. En veldig populær glasstype er krystallglass, som har flotte utskjæringer og mønstre, de er både klassiske, stilrene og flotte å se på.

 

DRIKKEGLASSETS BRUKSMULIGHETER

Den vanligste oppfattelsen er at drikkeglasset kun kan bli brukt til å drikke vann, melk, juice, saft og lignende. Denne oppfattelsen kan man se bort ifra, for glasset har mange bruksmuligheter. De kan også bli brukt som cocktailglass, men også som telysholdere i stuen eller som dekorativ pynt på et pyntet bord. En annen bruksmulighet er at du kan bruke de til servering av skyr eller yoghurt med friske bær og granola til frokosten, eller man kan bruke de til servering av dessert til fine anledninger, eller til hjemmelagd dipp og dressing til sommerens grillkvelder og tapasbord.

 

Finn glassene dine hos Barlife, her finner du noe til enhver anledning og til enhver smak, enten om det er til hverdagen i barnefamilien eller til en festlig anledning sammen med vennene. Du kan alltid finne de riktige glassene til deg og dine preferanser.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna