HJEMMELAGD JUICE – GUIDE, TIPS OG TRIKS

Loading...
HJEMMELAGD JUICE – GUIDE, TIPS OG TRIKS

Juice er en god måde at få et fantastisk skud af vitaminer, mineraler, fibre, antioxidanter, samt næringsstoffer. Du kan endda lave din egen juice derhjemme, så den består af dine yndlingssmage. Der er ydermere en god og oplagt mulighed for at sammensætte de ingredienser din krop har brug for, hvad end du trænger til lidt ekstra energi, vitamintilskud eller noget helt tredje.

Hjemmelagd juice er en velsmakende og lett måte å få i seg masse frukt og grønnsaker på. Derfor er juice en god på å få i seg litt ekstra sunt i hverdagen. Vi har derfor samlet en guide rundt hjemmelagd juice, samt  juicepressere, der du blant annet kan bli klokere og få tips, triks og mye mer.

 

Valg av juicepresser

Hvis du er nybegynner på juiceområdet så får du en del råd og anbefalinger med deg herifra. Det er nemlig forskjellige parametere du kan velge juicen din ut ifra, det kan for eksempel være hastighet, rengjøring, spesifikasjoner, kapasitet og støynivå. Ikke nok med det, så kan aspekter som funksjon, design, brukervennlighet og prisnivå også være avgjørende for beslutningen din.

En anbefaling fra oss er at du bør overveie hvilket behov juicepresseren skal passe til. Det kan for eksempel være om du skal ha plass til delene av juicemaskinen i oppvaskmaskinen, og hvis du juicer større mengder av frukt og grønnsaker om gangen så burde maskinen kunne ta store eller hele stykker om gangen.

Når man snakker om juicepressere så er det to typer som er veldig populære i form av den centrifugal-baserte og slowjuiceren. Her vil vi prøve å kartlegge de vesentlige forskjellene imellom dem. Den centrifugal-baserte klarer typisk å ta hele frukter og grønnsaker, men på grunn av presserens metode så blir det tilført mere oksygen til juicen og det vil føre til at væsken kan skumme og den vil også ha en tendens til å bli fortere brun.

Slowjuiceren har ofte bedre egenskaper hvor den klarer å utnytte råvarene mest mulig i form av smak, vitaminer og mineraler. Hvis du har en tendens til å være utålmodig så vil du få en liten utfordring med slowjuiceren. Som navnet avslører så er denne litt saktere i prosessen. Slowjuiceren klarer ikke så ofte å håndtere hele eller store stykker av frukt og grønnsaker, så du blir nødt til å kutte det opp i mindre biter.

 

 

Juice tips

Vi har også samlet forskjellige spennende og lærerike tips, triks og anbefalinger som forhåpentligvis er hjelpsomme, enten om du er ny i juicens verden eller om du har prøvd det flere ganger før.

Første tips handler om problematikken om at juicen begynner å oksidere, og det fører til at fargen skifter til en brunlig nyanse, og det ser ikke veldig innbydende ut. Du kan selvfølgelig drikke juicen med en gang, men vi har også noen andre tips som kan hjelpe deg hvis du ønsker å ta med juicen på farten eller om du juicer større mengder av gangen. Tipset er som følgende, du bør oppbevare juicen i flasker som både er luft- og vanntette. Her burde også flaskens størrelse stemme overens med mengden med juice, slik at det er minst mulig luft i flasken og juicen bør helst nesten flyte over kanten. Du kan også tilsette litt sitrus, sitrus har den egenskapen at den senker oksideringsprosessen.

En viktig anbefaling er å huske på å presentere juicen på en pen måte. Det kan du for eksempel gjøre i et glass der du topper juicen med et flott sugerør eller noen friske frukter.

 

Råvare tips

En juice smaker aller best når den er fylt med smak, derfor er våres anbefaling å fokusere på frukt og grønnsaker som er i sesong. På den måten oppnår du en juice som er fylt med smak, vitaminer og andre godsaker. En annen fordel med dette tipset er at sesongbaserte frukter og grønnsaker ofte er billigere. Du kan også gi ekstra smak til juicen din ved å tilsette krydderurter i maskinen eller å toppe væsken med din favoritt frukt- eller bærsirup. .

Når du lager juice er det kun fantasien som setter grenser. Men vi anbefaler at du bør ha litt styr på å kombinere frukt og grønnsaker i juicen. Det gir en veldig god smak, samtidig som man unngår å lage en juice som har for høyt innhold av fruktsukker. Nå har vi jo sagt at det kun er fantasien som setter grenser, men det er noen råvarer som de fleste juicemaskiner ikke vil samarbeide med og derfor bør man unngå disse. Eksempler på dette er banan og avokado. Banan er helt fantastisk å ha i en blender når man skal lage en kremete smoothie, men ikke i en juicer. Hvis du lager en juice eller smoothie så smaker de selvfølgelig best når de er avkjølt, derfor anbefaler vi at du tilsetter isbiter i glasset før du serverer det. 

 

Rengjørings tips

Selv om det kan høres ut som om det er en selvfølge så er vårt beste tips i forhold til rengjøring av maskinen, å vaske den opp med en gang etter at du har brukt den. På den måten unngår du at fruktkjøttet tørker inn, og det gjør prosessen litt vanskeligere. Hvis du ikke har tid til å gjøre den ren rett etter du har brukt den så kan det være en god ide å sette delene i vann, da er den klar til å bli gjort ren senere, samtidig som at du unngår at restene tørker helt inn. På noen maskiner kan delene til og med rengjøres i oppvaskmaskinen, da trenger du ikke å bekymre deg om å gjøre den ren for hånd, men du kan bare nyte den forfriskende juicen.

Vi håper at du har blitt litt klokere og at du har blitt inspirert til å skaffe deg en juicepresser eller kanskje finne frem en juicepresser som har blitt gjemt vekk i kjøkkenskuffen. Du kan dermed lage mange forskjellige forfriskende juicer, de vil smake godt og de vil bidra med bedre helse og velvære.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna