FÅ STYR PÅ BARUTSTYRET – SÅNN IMPONERER DU GJESTENE DINE

Loading...
FÅ STYR PÅ BARUTSTYRET – SÅNN IMPONERER DU GJESTENE DINE

Når man skal lage drinker og cocktailer så er det flere ting man skal ha styr på. En av de viktigste og mest åpenbare tingene er selvfølgelig ingrediensene. Dog må man ikke glemme viktigheten av å ha det riktige barutstyret til rådighet. Sistnevnte kan nemlig gjøre tilstedeværelsen bak baren mye lettere, samtidig som at barutstyret er med på å sikre et bra resultat som betyr gode drinker og cocktailer. En annen fordel med barutstyret er at det gjør opplevelsen bedre når presentasjonen er på topp. Under vil vi presentere en bred palett av barutstyr der vi kommer innom de forskjellige elementene.

 

KUNSTEN AV Å MESTRE DE RIKTIGE MÅLENE

En god cocktail blir bestemt av smaken, der det er balanse i aromaene og der smaken av sprit ikke er altfor dominerende. Det kan være vanskelig å finne de riktige mengdene av drinkens komponenter, men man kan finne hjelp. Det finnes nemlig måleudstyr som er laget spesifikt til dette formålet så du lett kan måle ingrediensene dine så det smaker godt hver gang.

Det finnes blant annet et målebeger i form av en såkalt jigger eller vippemål. Hvis du ikke har anskaffet deg noe barutstyr enda, så er måleutstyr en viktig ting å se nærmere på. Du gjør dermed deg selv og gjestene dine en stor tjeneste, fordi du kommer utenom drinker som mangler smak eller det helt motsatte, at den er altfor sterk.

 

Utvid hjemmebarens cocktailmeny

Når vi kommer innom temaet barutstyr så kan vi ikke unngå å komme innom cocktailshakeren. Hvis du har vært på en cocktailbar eller noen andre steder der det blir servert drinker så kan du nesten ikke unngå å stifte et bekjentskap med en cocktailshaker. De blir flittig brukt bak baren, der de blir brukt til å shake mange forskjellige drinker.

En ting er at det ser imponerende ut når man står og rister cocktailer, men en shaker gir også muligheten for å lage flere cocktailer. Størstedelen av alle drinker blir alltid litt bedre når ingrediensene og de forskjellige smakene oppleves i samspill med hverandre. Når du har skaffet deg en cocktailshaker kan du utvide cocktailmenyen så den ikke kun består av drinker som har blitt rørt rundt eller sprit som er servert on the rock.

Husk at du både kan velge å shake med eller uten is, alt ettersom hva slags cocktail du lager. Et annet tips er at du kan se nærmere på et cocktailsett, der får du med en cocktailshaker, men også en strainer, da kan filtrere væsken, så blir den klar til servering.  

 

Når man skal servere bobler

Det kan godt være at det ser imponerende ut når det blir shaket en cocktail bak baren, men det kan ikke måle seg med når det blir sablet en champagne. Når en champagne blir åpnet med en champagnesabel, så blir festligheten skutt i gang. Når det blir utført riktig så er det utrolig imponerende og det utstråler eleganse. Det kan fort se veldig komplisert ut, men sannheten er at det egentlig ikke er så vanskelig. Champagnesabling krever en del gode råd også burde man mestre kunsten. Start med å fjerne folien, papir og ståltråd på flasken, så finner du glassets søm som går loddrett langs flaskens ytre, fra bunn til topp. Hold flasken lett vinklet og stryk champagnesabelen lett langs sømmen mot flaskehalsen, så burde flasken åpne seg på den beste mulige måten. En champagnesabel er også en stilig gave til champagneelskeren eller som en gave til mannen som har alt.

Oppgradering av den gamle slitte vinåpneren

Hvis du er glad i å nyte et glass vin, så bør du gjøre deg selv en tjeneste å ha det riktige barutstyret til dette formålet. Det handler både om å skaffe seg det riktige utstyret til å åpne vinen, men det kan også lønne seg å skaffe seg noe vintilbehør som for eksempel en vinpumper, da kan du forlenge vinens åpningstid og dermed kan du nyte vinen over flere dager.

Mange av oss kan kjenne oss i at det kan være vanskelig å åpne vinen, det kan være fordi man mangler teknikk eller fordi vinåpneren skulle ha vært byttet ut for lenge siden. Uansett hva du kan kjenne deg igjen i så er det en løsning til problemet. I relasjon til det første problemet så finnes det forskjellige elektroniske løsninger som hjelper til eller som også gjør jobben for deg, da trenger du kun å fokusere på å nyte vinen. Løsningen til den gamle og slitte vinåpneren sier seg selv, du skal bare bestemme deg for om du skal kjøpe deg en de mere mere tekniske variantene eller om du ønsker en mere klassisk tjeneropptrekker.

Prikken over i’et

Det visuelle uttrykket har også stor innflytelse, akkurat som smaksopplevelsen. Derfor er det ikke nok å imponere på smaken, så du burde også tenke på hvordan du serverer cocktailene dine. Det er både i forhold til hvilket glass drinken serveres i, men også valget ditt av cocktailpynt burde du tenke på.

Hvis du ønsker å imponere med noen flotte cocktails så kan du både velge pynt i klassisk forstand i form av den velkjente drinkparasollen eller andre festlige pyntegjenstander. Utover det kan du også bytte ut isbitene med noen isbiter i noen flotte former, som også løfter drinkens utseende. En annen ting som kan bidra til at drinken ser mer gjennomført ut er et sugerør. Det finnes utallige varianter i fine farger så det er stor mulighet for å velge et som passer til drinkens utseende. Du kan også kutte opp frukt og bær, det er med på å gi god smak og det setter også prikken over ién.

 

Nå skulle du gjerne ha blitt litt mer klar til å kaste deg ut i jungelen av bartustyr så du er klar til å imponere gjestene dine med evnen dine bak baren, som selvfølgelig resulterer i en velsmakende cocktail, som også ser fantastisk ut. Husk at du alltid finner alt du trenger til å lage dine drinker og cocktailer her hos BarLife.  Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna