EN MOSCOW MULE OPPSKRIFT OG HISTORIEN BAK DEN

Loading...
EN MOSCOW MULE OPPSKRIFT OG HISTORIEN BAK DEN

AMERIKANERNES FAVORITTCOCKTAIL

Moscow Mule skulle visstnok være amerikanernes favorittcocktail. Navnet betyr direkte oversatt Moskva muldyr. Det er et merkelig navn. Dette forteller vi mer om senere, først skal du få en oppskrift på en Moscow Mule.

 

OPPSKRIFT PÅ MOSCOW MULE

Ofte blir oppskrifter endret og tilpasset hele tiden, og til sist har vi glemt hvordan den opprinnelige oppskriften var. Sånn er det sikkert også med denne. Denne oppskriften på Moscow Mule er utviklet av Beate fra HurtigMums.dk. 

INGREDIENSER TIL 1 COCKTAIL

 • 3-4 isbiter
 • 9 cl vodka 
 • Saften til 2 limes 
 • 3 dl gingerbeer 
 • 1 lime

Du trenger også et kobberkrus, det er en mule mug, som kan inneholde ½ liter, men man kan også bruke et halvliters ølkrus av glass. Det er også en god ide å ha en shaker.

Kobber Krus Moscow 0,5L - Urban bar UB3920

 

FREMGANGSMÅTE

 1. Knus isbitene og putt dem i shakeren.
 2. Hell vodka og limesaft i shakeren og rist.
 3. Hell blandingen over i et kobberkrus når shakeren begynner å dugge.
 4. Tilsett gingerbeer og rør forsiktig rundt.
 5. Pynt med skiver av lime, du kan eventuelt putte et sugerør i.

Skål! 

SÅNN OPPSTOD MOSCOW MULE

Det var helt tilbake til 1941 at cocktailen oppstod. Det var faktisk litt flaks, og det kan faktisk høres ut som starten på en vits.

Tre mann satt på en bar i Los Angeles. Eieren av de amerikanske rettighetene til Smirnoff vodka-merket, eieren av baren – Cock ´n Bull – som de tre mennene satt i, og en forretningsmann.

Alle de tre mennene hadde et produkt som de ikke kunne selge. Det var ingen i Amerika som drakk vodka. Amerikanere lagde faktisk en vits om at vodka var det russiske ordet for forferdelig. Derfor var Smirnoff eieren deprimert.

Bareieren hadde problemer med å kvitte seg med lageret sitt av gingerbeer, og forretningsmannen hadde en stor mengde med kobberkrus som ingen ville ha.

I fellesskap – muligens med litt god stemning og en ekstra positiv innstilling fra noen gjenstander som hadde blitt drukket, slo de tre mennene seg sammen. De oppfant en cocktail som var laget av vodka og gingerbeer, og som ble servert i et kobberkrus.

Cocktailen ble markedsført og den ble tatt godt imot. Navnet, Moscow Mule ble mest sannsynlig valgt på grunn av at vodka og Russland (Moskva), ofte knyttes sammen. I tillegg til Mule (muldyret), fordi gingerbeer tilfører et kick (spark) til cocktailen.

 

FORSKJELLIGE TYPER AV MULES

I senere tid har det også kommet flere andre typer av mules:

 • Gin Gin Mule – som er tilsatt gin isteden for vodkaen
 • Irish Mule – der er vodkaen byttet ut med irsk whiskey
 • Italiano Mule – her er det tilsatt sitronlikør og marmelade
 • Kentucky Mule – her erstatter bourbon vodkaen
 • Lavender Mule – den er tilsatt hylleblomst og lavendelsirup
 • Mexican Mule – her tar tequilaen plassen til vodkaen
 • Spicy Mule – det er tilsatt jalapenos og appelsinlikør

Det finnes også veldig mange andre mules, der vodkaen har blitt byttet ut med andre former for sprit – skotsk whiskey, rom eller andre likører. Det kan også være tilsatt andre former for frukt eller noen andre smaker – dragefrukt, jordbær, blåbær, agurk, mynte osv.

Du kan jo prøve deg på å lage en Mule.Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna