Finn juice og frukt presser til baren eller hjemmet

Til enhver bar og til ethvert kjøkken bør man skaffe seg en fruktpresser, og uansett hva slags behov du har så har vi en juicepresse, saftpresser eller sitruspresse som dekker dette behovet. Driver du en bar eller skal du bruke mye lime juice i hjemmebaren din, så er det smart med en sitruspresse. Se vårt store utvalg av pressere og les mer her.
Loading...
Set Ascending Direction
 1. 9%
  Mexicansk albue citrus knuser 3650 by Beaumont color Svart
  Mexicansk albue citrus knuser
  Special Price 199,00 NOK Regular Price 219,00 NOK
 2. Sitron / Lime Presser BTBL3649 by Beaumont color Svart
  Sitron / Lime Presser
  169,00 NOK
 3. Sitron/Lime presser - Genware MEX1 by Genware color Svart
  Sitron/Lime presser - Genware
  169,00 NOK
 4. 24%
  Juicepresse HOME 18x13,5x37cm 148436 by SCANDINAVIAN HOME color Svart
  Juicepresse HOME 18x13,5x37cm
  Special Price 449,00 NOK Regular Price 589,00 NOK
 5. Limona sitruspresse 55910601 by PRIME BAR color Svart
  Limona sitruspresse
  459,00 NOK
 6. Aluminium Sitron/Limepresser - Genware MEX3 by Genware color Svart
  Aluminium Sitron/Limepresser - Genware
  189,00 NOK
 7. Limepresser sort 11193189 by APS color Svart
  Limepresser sort
  189,00 NOK
 8. Limepresser Pro - Urban bar UB3924 by Urban Bar color Svart
  Limepresser Pro - Urban bar
  349,00 NOK
 9. CAPRI SITRUSPRESSER ST65262 by Steel-Function color Svart
  CAPRI SITRUSPRESSER
  149,00 NOK
 10. Sitronpresser - stål 16 cm 9007420 by Koop color Svart
  Sitronpresser - stål 16 cm
  69,00 NOK
 11. Lime/citruspresser sort alu 11193214 by APS color Svart
  Lime/citruspresser sort alu
  339,00 NOK
 12. Citronpresser, 12x17cm 11171431 by APS color Svart
  Citronpresser, 12x17cm
  239,00 NOK
 13. Squeezer - Rustfrit stål - Urban bar UB611 by Urban Bar color Svart
  Squeezer - Rustfrit stål - Urban bar
  299,00 NOK
Set Ascending Direction

Kos deg med deilig juice

Når man først har blitt vant til å drikke ferskpresset juice, er det vanskelig å gå tilbake til juice kjøpt i supermarkedet. Dessverre velger mange sistnevnte alternativ fordi det virker vanskelig og tidkrevende å lage sin egen juice. Med riktig juicepresse eller fruktpresse er det imidlertid ikke noe problem. Det handler om å ha frukt og grønnsaker hjemme og kjøre det gjennom en juicepresse.

En juicemaskin kan klare nesten alle typer frukt, grønnsaker og bær, men det er viktig å forberede ingrediensene ved å fjerne skall og frø. Dette gjelder for eksempel for appelsiner og epler. Generelt kan man si at alt man selv ville spise på en frukt, kan brukes i en juicemaskin eller fruktpresse, som noen kaller den. Frisk juice er en fantastisk måte å starte dagen på, men det gir også en helt annen smaksopplevelse til dine drinker eller cocktailer. Når du først har prøvd det, vil du angre på at du ikke har brukt en fruktpresse tidligere.

Slowjuicer, juicepresse eller saftpresser

Det kan være litt vanskelig å skille mellom hva som ligger bak de forskjellige navnene. Ovenfor er det beskrevet i dybden hva en juicepresser eller fruktpresser er. I en juicepresser kan alt som man normalt selv ville spise på en frukt komme inn. Med en slowjuicer er det litt annerledes. Her kan du stort sett bruke alt fra fruktene dine. For sitrusfrukter gjelder ikke skallet. Med en slowjuicer får du presset ut alt fra både grønnsaker og frukt, slik at du har mindre avfall.

Det overskytende fra juicens ingredienser blir til det såkalte fruktkjøttet eller pulpen. Det finnes til og med forskjellige tips og triks til hvordan du kan dra nytte av restene. Fruktkjøttet kan for eksempel legges til i deigen når du baker eller til forskjellige matretter, for eksempel kjøttboller eller gryteretter. Men pulpen er også ideell å legge til i komposten. I tillegg til å lage forfriskende og velsmakende juice, utnytter du altså råvarene mest mulig og bidrar til å minimere matsvinn.
Hvis du ønsker fersk juice til frokostbordet eller til drinkene dine i baren, holder det med en juicepresse. Når det skal lages drinker eller cocktails, er det ofte behov for store mengder juice fra sitrusfrukter. Her er det smart å bruke en sitruspresse. Med en sitruspresse kan du bare halvere dine sitrusfrukter og presse dem med en manuell sitruspresse eller elektrisk sitruspresse. De elektriske har et lite filter, slik at sitrusfruktenes frø ikke kommer med i juicen.

Manuell eller elektrisk sitruspresse

Hvis du skal lage store mengder sitrusjuice på en gang, anbefales det å bruke en elektrisk sitruspresse. For å bruke en elektrisk sitruspresse, trenger du bare å dele sitrusfruktene i to og presse dem ned mot maskinen. Juicen vil filtreres for frø, og du kan være sikker på å få ut all saften fra fruktene dine. Hvis du derimot bare trenger litt juice til et par cocktailer, er det ingen grunn til å velge en elektrisk modell. Her kan man like gjerne bruke en manuell sitruspresse. Det finnes to forskjellige modeller av manuelle sitruspresser. Den ene typen fungerer ved at du presser en halv sitrusfrukt ned mot en rund topp med lameller og vrir frukten rundt. Verdens mest kjente sitruspresse er av denne typen og er fra Alessi. Alessis sitruspresse er et designikon og kan stå fremme når den ikke er i bruk. Den andre typen er en håndpresse som fungerer på samme måte som en hvitløkspresse. Et eksempel på dette er Urban Bars Squeezer i rustfritt stål.

Avhengig av dine behov og preferanser, er det selvfølgelig en smakssak hvilken variant som er den beste sitruspressen for deg. Vi har kalt den en sitruspresse, men du kan selvfølgelig velge hvilken sitrusfrukt du ønsker å presse, og i virkeligheten kan en sitruspresse like gjerne brukes som en limepresse eller appelsinpresse.

Hjemmelaget juice

Juice er en helt fantastisk måte å øke inntaket av frukt og grønnsaker i hverdagen, og dermed en enkel måte å skape sunnere vaner og få et ekstra tilskudd av vitaminer, mineraler osv. Du kan sette sammen akkurat de ingrediensene du ønsker, og du kan med fordel kombinere både frukt og grønnsaker i dine juicer.

Hvis du er spesielt glad i en bestemt ingrediens, kan du lage en ferskpresset juice som kun består av for eksempel epler, og resultatet blir da en deilig hjemmelaget eplemost eller juice. Juicepressen din blir altså mer som en eplepresse i dette tilfellet. Det er kun fantasien som setter grenser for hvilke ingredienser du velger å bruke i juicen din. Et godt tips er å tilsette litt syre i form av for eksempel lime eller sitrus, da dette ikke bare gir god smak, men også bremser oksideringsprosessen. Dette reduserer risikoen for at juicen skifter fra en flott innbydende farge til en mindre appetittlig brunlig nyanse.

Når du presser juice, kan du også vurdere å tilsette såkalte supermatvarer, som er ingredienser som er spesielt rike på næringsstoffer, vitaminer, proteiner og mineraler. På listen over supermatvarer finner du forskjellige bær, kål, spinat, ingefær, avocado samt forskjellige typer nøtter, frø og kjerner. Et annet tips er å velge ingredienser som er i sesong. Disse ingrediensene har ekstra mye smak samtidig som sesongaktuelle ingredienser er vanligvis mer budsjettvennlige, slik at du kan lage velsmakende og billig juice. Få enda flere tips og triks for å lage deilige hjemmelagde juicer.

Juiceoppskrifter

Din juice kan bestå av alle slags frukt, grønnsaker, bær og urter. Noen forslag kan være rødbeter, ananas, appelsin, eple, selleri, agurk, grønnkål eller blåbær. Med andre ord, er det uendelig med spennende smakskombinasjoner du kan lage med juicepressen din.
Nedenfor har vi samlet tre forskjellige forslag til hvilke juicer du kan lage, inkludert en forfriskende grønn juice, en rød juice laget av for eksempel rødbeter og ingefær, samt en gul juice med smak av sol og sommer.

Grønn juice

For å lage en grønn juice fylt med massevis av smak, trenger du følgende:

- 2 grønne epler

- 2 selleristenger

- 1 håndfull spinatblader

- ½ agurk

- En skvett limesaft

- Isbiter for servering


Fremgangsmåten er som følger:

1. Forbered fruktene og grønnsakene ved å skylle dem grundig

2. Kjør ingrediensene gjennom juiceren

3. Hell juicen i et glass med isbiter og nyt

Rød juice

I tillegg til å ha den vakreste røde fargen, har denne juicen en kraftig smak og er full av deilige vitaminer.

- 1 rødbete

 -2 røde epler

- 1 gulrot

- ½ ingefærrot

- En skvett sitronsaft

- Isbiter for servering


Slik gjør du:

1. Skrell og skyll råvarene dine

2. Fyll ingrediensene i juicepressen

3. Server juicen i et glass fylt med isbiter

Gul juice

Den gule juicen sender tankene til varmere himmelstrøk, da den blant annet består av eksotiske smaker fra ananas og appelsin.

- 2 appelsiner

- 1 gulrot

- ½ ananas

- Isbiter til servering


Fremgangsmåten er som følger:

1. Fjern skallet på ingrediensene

2. Fyll ingrediensene i juiceren

3. Server juicen i et glass over isbiter

4. Nyt!


Holdbarhet og oppbevaring - ferskpresset juice

Det er mulig å lage store mengder med deilige hjemmelagde juicer, men hvis du foretrekker å ha et glass med velsmakende juice hver dag, kan det være lurt å være taktisk og forberede større porsjoner om gangen. I den forbindelse kan spørsmålet om hvorvidt man kan lage juice for flere dager, samt hvor lenge ferskpresset juice kan holde seg, være relevant.


For å sikre best mulig holdbarhet er det en rekke tips og triks for hvordan du kan oppbevare din ferske juice. Som en tommelfingerregel kan du oppbevare den ferskpressede juicen i kjøleskapet i omtrent tre dager. Oppbevar den gjerne i en lufttett beholder eller flaske, slik at juicen ikke oksiderer og blir brun.


Når det gjelder holdbarhet og oppbevaring av ferskpresset juice, er det også mulig å fryse ned juicen, hvor holdbarheten i stedet forlenges til 12 måneder. Når det kommer til frosne frukter og grønnsaker, kan du bruke dem i smoothies, men det anbefales ikke å bruke det i juice.


På den annen side kan du bruke omtrent alle ferske frukter og grønnsaker, enten det er kål, melon, urter, sitrusfrukter, bær, rotgrønnsaker og mye annet.


Som du sikkert kan forestille deg, er en juicepresse, slowjuicer eller saftpresser en god kjøkkenmaskin å legge til samlingen din, da den gir utallige muligheter for hvilke deilige juicer du enkelt kan lage. Hvis du ikke allerede har en, er det på tide å skaffe en, så du for eksempel kan servere forfriskende juicer til frokostbordet eller fruktige drinker og cocktails som er fulle av deilig smak.


Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna