Finn juice og frukt presser til baren eller hjemmet

Til enhver bar og til ethvert kjøkken bør man skaffe seg en fruktpresser, og uansett hva slags behov du har så har vi en juicepresse, saftpresser eller sitruspresse som dekker dette behovet. Driver du en bar eller skal du bruke mye lime juice i hjemmebaren din, så er det smart med en sitruspresse. Se vårt store utvalg av pressere og les mer her.
Loading...
Set Ascending Direction
 1. Klemme - Rustfritt stål - Urban bar UB611 by Urban Bar color Svart
  Klemme - Rustfritt stål - Urban bar
  245,00 NOK
 2. 33%
  Kobberlimpresser LMLT0007-CP by Beaumont color Kobber
  Kobberlimpresser
  Special Price 159,00 NOK Regular Price 239,00 NOK
  Out of stock
 3. 6%
  Sitron / Lime Squeezer BTBL3649 by Beaumont color Svart
  Sitron / Lime Squeezer
  Special Price 155,00 NOK Regular Price 165,00 NOK
 4. Meksikansk albue sitrusknuser 3650 by Beaumont color Svart
  Meksikansk albue sitrusknuser
  325,00 NOK
 5. Limpresser Pro - Urban bar UB3924 by Urban Bar color Svart
  Limpresser Pro - Urban bar
  289,00 NOK
 6. Limona sitruspresser 55910601 by PRIME BAR color Svart
  Limona sitruspresser
  435,00 NOK
 7. Limpresser svart 11193189 by APS color Svart
  Limpresser svart
  289,00 NOK
 8. CAPRI SITRUSPRESSER ST65262 by Steel-Function color Svart
  CAPRI SITRUSPRESSER
  135,00 NOK
 9. Fruktpresser Multi Juicer 4I1 - Gastroback 40152GB by Gastroback color Svart
  Fruktpresser Multi Juicer 4I1 - Gastroback
  2709,00  NOK
 10. 19%
  Juicer Green Power Berries LU10217 by LURch color Svart
  Juicer Green Power Berries
  Special Price 415,00 NOK Regular Price 515,00 NOK
 11. Sitruspresser i rustfritt stål LMLT0003 by Beaumont color Svart
  Sitruspresser i rustfritt stål
  195,00 NOK
  Out of stock
 12. Sitronpresse, 12x17cm 11171431 by APS color Svart
  Sitronpresse, 12x17cm
  499,00 NOK
 13. Kalk / sitruspresser svart alu 11193214 by APS color Svart
  Kalk / sitruspresser svart alu
  535,00 NOK
 14. Sitron/limepressere - Genware MEX1 by Genware color Svart
  Sitron/limepressere - Genware
  129,00 NOK
 15. Sitron-/limepresse i aluminium - Genware MEX3 by Genware color Svart
  Sitron-/limepresse i aluminium - Genware
  145,00 NOK
  Out of stock
Set Ascending Direction

Unne seg selv med god juice

Når man har blitt vant til å drikke ferskpresset juice er det vanskelig å gå tilbake til juicen som er kjøpt på butikken. Dessverre velger mange den siste løsningen, fordi det virker vanskelig og tidskrevende å lage sin egen juice. Med den riktige juicepresser eller fruktpresser er det ikke noe problem. Det handler om å ha frukt og grønnsaker i hjemmet og kjøre det gjennom juicepresseren.

En juicepresser kan klare stort sett alle slags frukter, grønnsaker og bær, men det er viktig at man klargjør råvarene før man tar de i bruk, blant annet med å fjerne skall og frø eller stener. Det gjelder for eksempel appelsiner og epler. Overordnet kan man si at det man selv vil spise på en frukt må bli puttet i en fruktpresser eller juicepresser. Frisk juice er en fantastisk måte å starte dagen på, men det gir også en helt annen smaksopplevelse til drinkene eller cocktailene dine. Når du først har prøvd det vil du angre på at du ikke har prøvd en fruktpresser før. 

Slowjuicer, juicepresser eller saftpresser

Det kan være litt vanskelig å finne ut av hva som gjemmer seg bak de forskjellige navn. Over er det beskrevet i dybden om hva en juicepresser eller en fruktpresser er. I en juice presser må man putte alt i som man normalt selv vil spise på en frukt. En slowjuicer er litt annerledes. Her kan du stort sett bruke alle fruktene dine. Det er et unntak og ved sitrusfrukter gjelder det skallet. Med en slowjuicer får du presset alt ut av både grønnsaker og frukt, så du må kaste mindre av frukten.


Overskuddet fra ingrediensene i juicen blir det såkalte fruktkjøttet. Det finnes også forskjellige tips og triks for hvordan du kan få glede av restene dine. Fruktkjøttet kan du for eksempel tilsette i deigen i et bakverk eller til forskjellige matretter som for eksempel kjøttboller eller sammenkoket retter, men fruktkjøtt er også ideelt å tilsette i kompostbunken. I tillegg til frukten og grønnsakene blir til forfriskende og velsmakende juice, så utnytter du altså råvarene mest mulig og bidrar dermed til å minimere matsvinn. Ønsker du fersk juice til frokosten eller til drinkene dine i baren, da er det nok med en juicepresser. Når man skal lage drinker eller cocktails, så skal man ofte bruke store mengder med saft fra sitrusfrukter. Her er det smart med en sitruspresse. Med en sitruspresse til sitrusfrukter kan du bare nøyes med å halvere sitrusfruktene dine og presse dem med en manuell sitruspresse eller så kan du bruke en elektrisk sitruspresse hvis du har en. Det elektriske har et lite filter, slik at sitrusfruktenes steiner og frø ikke kommer med i juicen. 


Manuell eller elektrisk sitruspresser

Skal du lage store mengder med saft på en gang, så anbefaler vi at du bruker en elektrisk utgave. For å bruke en elektrisk saftpresse, skal du bare dele sitrusfruktene dine i to og presse dem ned mot juicemaskinen. Juicen vil bli filtrert for steiner, og det er sikkert at du får all saften ut av fruktene dine. Skal du derimot bruke litt saft til et par cocktails, så er det ingen grunn til å velge en elektrisk utgave. Her kan man også klare seg med en manuell sitruspresse. Det finnes to forskjellige modeller. Den ene typen sitruspresse fungerer ved at du presser en halv sitrusfrukt ned mot en rund topp med lameller og vrir frukten rundt. Verdens mest kjente sitruspresse er en sånn type, og den er fra Alessi. Alessis sitruspresse er et designikon og kan helt klart stå fremme på benken når den ikke blir brukt. Den andre typen er en håndpresse, den virker på samme måte som når man presser en hvitløk. Et eksempel her er Urban Bars Squeezer i rustfritt stål.

Alt etter hvilket behov man har, samt hvilke preferanser man har, så er det selvfølgelig en smakssak hvilken variant som er den beste sitruspresseren for deg. Nå har vi egentlig referert til den som en sitruspresse, men du velger selvfølgelig helt selv hvilken sitrusfrukt du ønsker å presse, og i realiteten så kan sitruspressen i like stor grad være en lime presse eller appelsinpresser. 

Hjemmelaget juice

Juice er en fantastisk måte å øke sitt daglige inntak av frukt og grønnsaker og dermed en enkel måte å skape sunnere vaner, samt få et ekstra tilskudd av vitaminer, mineraler osv. Du kan sammensette akkurat de råvarene du ønsker, og du kan også kombinere både frukt og grønnsaker i juicene dine.

Hvis du er glad i en bestemt råvare så kan du også lage ferskpresset juice, som for eksempel kun består av epler, der resultatet blir en veldig god hjemmelagd eplemost eller juice. Juicepresseren din blir altså nærmere en eplepresser hvis du kun bruker den til epler. Det er kun fantasien som setter grenser i forhold til hvilke ingredienser du velger juicen din skal bestå av. Et godt tips er å tilsette litt syre i juicen din, det kan for eksempel være lime eller sitrus, fordi dette tilsetter god smak og det bremser oksideringsprosessen. Dermed reduserer du risikoen for at juicen din skifter farge fra en flott innbydende farge til en mindre appetittlig brun nyanse.

Et annet tips er å velge råvarer som er i sesong. Råvarene har både ekstra mye smak samtidig med at sesongaktuelle råvarer ofte er mer budsjett vennlige, slik at du både kan lage velsmakende og billig juice. Få enda flere tips til hvordan du kan lage gode hjemmelagde juice. 

Juiceopskrifter

Juicen din kan bestå av mange forskjellig frukt, grønnsaker, bær og krydderurter. Det er mange forslag og noen kan være rødbeter, ananas, appelsin, eple, selleri, agurk, grønnkål eller blåbær. Med andre ord så er det utrolig mange spennende smakskombinasjoner du kan trylle frem med juicepresseren din.

Under har vi samlet tre forskjellige forslag på hvilke juice du kan lage, det er en forfriskende grønn juice, en rød juice som består av for eksempel rødbeter og ingefær, og en gul juice som smaker av sol og sommer. 

Grønn juice

For å lage en grønn juice som er fylt med mye smak, trenger du følgende:

• 2 grønne epler

• 2 selleri stenger

• 1 håndfull spinat

• ½ agurk

• Litt limesaft

• Isbiter for servering


Fremgangsmåten er som følgende: 
1. Gjør klar frukten og grønnsakene som du skal bruke ved å skylle dem grundig. 
2. Kjør ingrediensene gjennom en juicepresser
3. Hell juicen i et glass med isbiter og nyt den

Rød juice

I tillegg til å være den juicen som har den flotteste fargen, så er den kraftfull i smaken og den er fylt med gode vitaminer.

For å lage en rød juice trenger du følgende:

• 1 rødbet

• 2 røde epler

• 1 gulerot 

• ½ ingefær

• Litt sitronsaft

• Isbiter for servering


Sånn skal du gjøre:

1. Skrell og skyll råvarene dine

2. Fyll ingrediensene i juicepresseren din

3. Server juicen i et glass som er fylt med isbiter

Gul juice

Den gule juicen sender tankene mot varmere himmelstrøk, fordi den blant annet består av eksotiske smaker fra ananas og appelsin.

For å lage den gule juicen trenger du følgende ingredienser: 

• 2 appelsiner

• 1 gulerot

• ½ ananas

• Isbiter for servering


Fremgangsmåten er som følgende: 

1. Fjern skallet på ingrediensene
2. Fyll ingrediensene i juicepresseren
3. Server juicen din i et glass med isbiter
4. Nyt!


Holdbarhet og oppbevaring - ferskpresset juice

Det er utrolig enkelt å lage velsmakende hjemmelagde juicer, men hvis du foretrekker å få et glass velsmakende appelsinjuice hver dag så kan det være en fordel å være taktisk og forberede større porsjoner av gangen. I den forbindelse kan spørsmål om man kan lage juice til flere dager og hvor lang tid ferskpresset juice kan holde seg, dukke opp.

For å få best mulig holdbarhet så er det flere tips og triks for hvordan du skal oppbevare din ferske juice. Som tommelfingerregel kan du ha din ferskpressede juice stående i kjøleskapet rundt tre dager. Oppbevar den gjerne i en lufttett beholder eller flaske, da unngår du at juicen oksiderer og blir brun. 

I forbindelse med holdbarhet og oppbevaring av ferskpresset juice, så er det også mulighet for å fryse ned juicen, da vil holdbarheten forlenges med 12 måneder. Når vi snakker om fryseren, så kan det også dukke opp spørsmål rundt hvordan man kan bruke frossen frukt og grønnsaker. Det er ikke noe problem å bruke frossen frukt og grønnsaker i smoothies, men det er ikke anbefalt å bruke det i juice. 

Derimot kan du også bruke nesten alle frukt og grønnsaker, enten om det er kål, melon, krydderurter, sitrusfrukter, bær, rotfrukter og mye mer i juicen din. 

Som du kan merke så er en juciepresser, slow juicer, saftpresser, sitruspresser, sitronpresse og en juice maskin en god kjøkkenmaskin å ha i samlingen sin, fordi den gir utrolig mange muligheter, og det er utrolig lett å lage en god juice. Hvis du ikke allerede eier en juicepresser så er det på tide, du kan for eksempel servere fruktige drinks eller cocktails, som er fylt med gode smaker. 

Trustpilot ratings 4.7 Google ratings 4.4
Copyright © 2015-2021 Barlife APS
Dankort VISA MasterCard JCB MobilePay Maestro American Express Viabill Klarna